REKLAMI GEÇ

Aynes çalışanı Gürcistan hesabını boşaltmaya çalışmış

Aynes çalışanı Gürcistan hesabını boşaltmaya çalışmış

Denizlihaber.com, Aynes’e yeniden kayyum atanmasına neden olan ihanet süreciyle ilgili yeni gelişmelere ulaştı. Başsavcılık itirazına yol açan transfer hareketinin Denizli’deki firmanın bir çalışanı tarafından Gürcistan hesabındaki 100 bin doların boşaltılmaya çalışmasıyla ortaya çıktığı öğrenildi. Başsavcılık firma çalışanı M.Ö.nün 30 bin doları transfer ettiği sırada sürece dahil oldu, 70 bin dolar kurtarıldı. Firma çalışanı şirketin bir aracıyla kayıplara karıştı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Aralık 2018 Çarşamba, 16:50

Denizli, FETÖ/PDY soruşturmalarının odağındaki firma olan Aynes’teki gelişmelere kilitlendi. TMSF’nin el koyduğu ve kayyum atanan firma mahkeme kararıyla sahiplerine devredilmişti. Ancak, bugün sabah saatlerinden itibaren yaşanan gelişmeler birbirini takip etti. Cumhuriyet Başsavcılığı’nin itirazının ardından şirkete yeniden kayyum atandı, ardından da bunun çarpıcı gerekçeleri ortaya çıktı.

SÜRECİN DETAYLARI
Denizlihaber.com, Aynes’e yeniden kayyum atanmasına yol açan sürece ilişkin yeni bilgilere ulaştı. Adının açıklanmasını istemeyen bir Aynes yetkilisi, yaşanan süreci anlattı.

GÜRCİSTAN HESABINDAN PARA TRANSFERİ
Yeniden kayyum atanmasına yol açan transferin 100 bin lira değil, 100 bin dolar olduğunu belirten firma yetkilisi, para transferini yapanın da TMSF tarafından yetkilendirilen firma çalışanı M.Ö. olduğunu öne sürdü.

Firma yetkilisinin iddialarına göre süreç şöyle gelişti:

“Kayyum kararının kaldırılmasının ardından geçtiğimiz hafta çarşamba günü firma eski sahiplerine devredildi. Yeni süreç başlatılırken, TMSF tarafından yetkilendirilen firma çalışanlarından M.Ö. Aynes’in Gürcistan’da bulunan bir banka hesabındaki 100 bin doları transfer etmeye çalıştı. M.Ö. ilk etapta 30 bin doları Gürcistan hesabından başka bir hesaba aktardı. Kalan 70 bin doların transferini de yapmaya çalışırken Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı duruma müdahale etti ve transfer durduruldu.

Ancak, 30 bin doları başka bir hesaba aktaran firma çalışanı, yaptığının tespit edilmesi nedeniyle, firmaya ait bir aracı da alarak kayıplara karıştı.”

70 BİN DOLAR KURTARILDI
Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın devreye girmesiyle şirketin Gürcistan hesabında bulunan 100 bin doların 70 bin doları da kurtarılmış oldu.

Yaşanan son gelişmelerin ardından Aynes’teki sürecin nasıl sonuçlanacağı merak ediliyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı