REKLAMI GEÇ

İnci: Çardak Havaalanı’nda intikal için keşif yaptım

İnci: Çardak Havaalanı’nda intikal için keşif yaptım

Denizli Merkez eski Komutanı Ziver İnci, darbe girişimine katılmadığını, Çardak Havaalanı’ndaki keşif çalışmasını ise 11’inci Komando Tugayı birliklerinin gerçekleştireceği “intikal eğitimi” için yaptığını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Aralık 2016 Salı, 18:50

Hakkında 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen Denizli Merkez eski Komutanı Ziver İnci, Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada savunmasını yaptı, olayla ilgili mahkeme heyeti, savcı ve avukatların sorularını yanıtladı.

Darbe girişimine katılmadığını, atılı suçları kabul etmediğini belirten İnci, intikal eğitimi ile ilgili olarak elektronik ortamda gönderilen bilgi notu üzerine keşif için Adem Altındağ ve şoförü Yasin ile birlikte Çardak Havaalanı’na gittiğini, Çardak Hava Meydan Komutanlığında O.O.G. ile görüştüklerini, keşif sonrası Kurmay Başkanı Fahrettin Demir tarafından gönderilen Fatih Akın Arslan’a intikalin nasıl yapılacağını, dönüşün nereden yapılacağını belli noktaları esas alarak anlattığını belirtti.

Çardak’a intikalin erkene alındığını Demir ve Altındağ’ın cep telefonunu aramasıyla haberdar olduğunu anlatan İnci, “Bunun üzerine Tugay Komutanı’nın makamına gittim. Komutan, odada bulunanlara Yurtta Sulh Konseyi’nin yazısını gösterdi. Yazıyı okuyup, dağıtım yerlerine bakarak anlam vermeye çalıştım. Televizyondan Boğaziçi Köprüsü’nde olanları, havaalanlarında olanları izledik. Böyle bir olayı istihbarat nasıl bilmez diye kendi kendime kahrettim” dedi.

Denizli eski Emniyet Müdürü Hüseyin Namal’ın raporu üzerine darbe girişiminden 2 gün sonra tutuklandığını ifade eden İnci, “Keşif için kötü amaçla gitseydim güvenlikle ilgili unsurları araştırırdım. Bununla ilgili sorular sorardım. Ben, Edirne’den Hakkari’ye birlik taşıdım. Bu birlikleri kara, hava ve deniz yollarını kullanarak yaptım. Ben kötü bir amaçla böyle bir taşıma yapsaydım konvoyun önüne ve sonuna birer zırhlı araç koyar, havaalanının askeri bölümüne değil daha kolay ele geçirilebilecek sivil bölümüne giderdim” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı