REKLAMI GEÇ

İsimleri kaymakamlık sitelerinde hala duruyor

İsimleri kaymakamlık sitelerinde hala duruyor

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturmaları kapsamında tutuklanan ve açığa alınan kaymakamlardan 4’ünün isimleri hala görev yaptıkları ilçelerin resmi internet sitelerinde duruyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Ekim 2016 Cumartesi, 12:38

FETÖ’nün 15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından örgütün kamudaki yapılanmasıyla ilgili yapılan soruşturmalarda, Denizli’de vali olarak görev yapan Abdülkadir Demir, Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru ve Buldan Kaymakamı Hacı Uzkuç tutuklandı.

Honaz Kaymakamı Turgut Gülen ve Acıpayam Kaymakamı Karahan Daştan gözaltına alınıp, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Baklan Kaymakamı Fethi Savran ise açığa alındı.

Daha önce Buldan’da kaymakam olarak görev yapan ve en son görev yeri Antalya Vali Yardımcılığı olan Bilal Çelik de tutuklu olan isimlerden. Yine aynı ilçede görev yapan ve İzmir’in Menderes İlçesi Kaymakamı iken açığa alınan Ahmet Ufuk Hasçakal da Denizlililerin tanıdığı isimlerden.

denizli-feto-pdy-sorusturmasi-kaymakamlarin-isimleri-hala-duruyor-pamukkale

İSİMLERİ HALA SİTELERDE
Pamukkale Kaymakamı iken gözaltına alınan ve çıkarıldığı mahkemede tutuklanan Veysel Beyru’nun ismi, kaymakamlığın sitesinden henüz kaldırılmadı. Sitede, Beyru’nun 29 Temmuz 2014 ile 19 Temmuz 2016 tarihleri arasında görev yaptığı yazıyor.

Buldan eski kaymakamları Bilal Çelik ve Ahmet Ufuk Hasçakal’ın isimleri de o ilçenin resmi kaymakamlık sitesinde duruyor.

denizli-feto-pdy-sorusturmasi-kaymakamlarin-isimleri-hala-duruyor-acipayam

İsmi kaldırılmayan bir diğer eski kaymakam da Acıpayam’da görev yapan Karahan Daştan. İlçeye Serkan Ayhan kaymakam olarak atanmasına rağmen, resmi internet sitesinde Daştan’ın ismi durduğu gibi, adının karşısında göreve başlama tarihi 28 Ağustos 2015, görevden ayrılma tarihi bölümünde ise “devam ediyor” yazılı.

denizli-feto-pdy-sorusturmasi-kaymakamlarin-isimleri-hala-duruyor-buldan

İSİMLERİ ÇIKARILANLAR
Hain örgütün 15 Temmuz darbe girişiminin bastırılmasından sonra başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan ve meslekten çıkarılan Abdülkadir Demir’in ismi valilik sitesinden, fotoğrafı da eski Denizli valilerinin yer aldığı panodan kaldırıldı

Iğdır Vali Yardımcılığı döneminde SODES projesi uygulamalarında örgüte kaynak sağladığı gerekçesiyle gözaltına alınıp tutuklanan Buldan Kaymakamı Hacı Uzkuç’un ismi de Buldan Kaymakamlığı internet sitesinden çıkarıldı.

Kanun Hükmünde Kararname ile görevine son verilen Baklan Kaymakamı Fethi Savran’ın ismi, resmi web sitesinde bulunan “görev yapmış olan kaymakamlarımız” bölümünden kaldırıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı