REKLAMI GEÇ

Özbakır’ın ‘abi’si darbeden yargı önünde

Özbakır’ın ‘abi’si darbeden yargı önünde

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili açılan davalardan birisi daha başlıyor. İzmir’de görülecek davanın sanıkları arasında, 11. Komando Tugayı’nın eski Komutanı Kamil Özhan Özbakır’ın “abi” dediği ve darbe öncesi İzmir’de buluştuğu 57. Topçu Tugayı’nın eski Komutanı Mehmed Nuri Başol ile Denizli’deki tugayın eski komutanı Memduh Hakbilen de yer alıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Ocak 2017 Pazartesi, 10:24

İzmir Şakran Ceza İnfaz Kurumu Kampüsü’nde özel olarak hazırlanan duruşma salonunda görülecek 270 sanıklı davada, ilk duruşma bugün yapılacak. Sanıklar hakkında 2’şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

ÖZBAKIR’IN İZMİR’DE BULUŞTUĞU GENERAL
Bu davanın sanıklarından birisi, 11. Komando Tugayı’nın eski Komutanı Kamil Özhan Özbakır’ın 15 Temmuz öncesi İzmir’de bir araya geldiği ve “abi” diye hitap ettiği 57. Topçu Tugayı’nın eski komutanı Mehmed Nuri Başol. Denizli’deki davada bu konu kendisine sorulduğunda Özbakır, “Kendi sürekli konuştuğum birisiydi. Bornova’da buluştuk. Bir süre yaya ve araçla dolaştık. Daha sonra Kordon’da yemek yedik” yanıtını vermişti.

HAKBİLEN DE SANIKLAR ARASINDA
İzmir’deki darbe davasının sanıkları arasında tugayın eski komutanı ve Ege Ordusu Kurmay Başkanı Memduh Hakbilen de yer alıyor. Hakbilen, sözde darbenin İzmir Sıkıyönetim Komutanı olarak gösterilmişti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı