REKLAMI GEÇ

Mahkemeden gündem yaratacak maaş kararı

Mahkemeden gündem yaratacak maaş kararı

FETÖ/PDY Tavas çatı Davası’na bakan Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesi, bu davalarla ilgili emsal teşkil edebilecek bir karara imza attı. Mahkeme, 4 sanığın emekli, 1 sanığın da işsizlik maaşı üzerindeki tedbirin kaldırılmasına karar verdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Aralık 2016 Perşembe, 14:07

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) Tavas Çatı Davası’nın görüldüğü Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, sanıkların emekli ve işsizlik maaşlarına yönelik talepleri değerlendirildi.

EMEKLİ MAAŞINDAKİ TEDBİR KALKTI
Tutuklu sanıklar Kemal Büyükelyas, Turan Karakulluk, Emin Sandıkçı ve Süleyman Börekçi’nin emekli maaşları üzerindeki tedbirin kaldırılmasına yönelik talebi kabul eden mahkeme, bu konuyla ilgili maaşların ödendiği banka şubelerine yazı gönderilmesine karar verdi.

El konulan paralar ve mal varlıkları ile ilgili de talebi değerlendiren mahkeme, tedbirin kaldırılması isteklerini reddetti.

KESİLEN İŞSİZLİK MAAŞI ÖDENECEK
Mahkeme, Tavas’ta Asya Eğitim Hizmetleri A.Ş.’ye bağlı olarak faaliyet gösteren Körfez Dershanesi’nin müdürüyken işine son verilen Halil İbrahim Kaplan’ın işsizlik maaşıyla ilgili talebini de karara bağladı.

Kaplan, FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında tutuklanmadan önce İŞKUR’dan işsizlik maaşı aldığını, tutuklanınca bu maaşın üzerine tedbir konulduğunu belirterek, kaldırılmasını talep etmesi üzerine mahkeme konuyla ilgili bir karar verdi.

Mahkeme, “Sanık Halil İbrahim Kaplan’ın İŞKUR’dan işsizlik maaşı aldığını ve üzerine tedbir konulduğunu beyan etmesi üzerine, bu maaş halen tahakkuk ettiriliyor ve üzerine tedbir konulduğu için ödenmiyor ise tedbirin kaldırılmasına, bu hususta ilgili birime müzekkere yazılmasına” kararını aldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı