REKLAMI GEÇ

Merkezefendi’de çok konuşulacak FETÖ’ye ihale iddiası

Merkezefendi’de çok konuşulacak FETÖ’ye ihale iddiası

İşadamları davasının iddianamesi kabul edildi, yargılama başladı. Gizli tanıklardan biri ifadesinde Merkezefendi Belediyesi’nin geri dönüşüm ve ambalaj atıklarının toplanması işini FETÖ’cü işadamına verdiğini iddia etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Şubat 2017 Pazartesi, 16:03

Fethullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PYD) Denizli ayağına ilişkin yargılamalar başladı. İşadamlarının yargılandığı 67 sanıklı davanın iddianamesi de kabul edildi. İddianamede Denizli kamuoyunu yakından ilgilendiren pek çok detay dikkat çekti. Bu detaylardan biri de Merkezefendi Belediyesi’ne ait.

GİZLİ TANIK AYHAN’IN İFADELERİ
İddianamede kod adı ‘Ayhan’ olarak yer alan gizli tanık; Merkezefendi Belediyesi’nin atık toplama ihalesini bilerek FETÖ/PDY üyesi olduğu iddiasıyla yargılanan işadamı Volkan Kartlı’ya verdiğini iddia etti. Gizli tanık 2014 yılındaki geri dönüşüm ve ambalaj atıklarının toplanması ihalesi öncesi, FETÖ terör örgütü üyesi olduğu gerekçesi ile tutuklanan ve yargılamasına başlanan Volkan Kartlı’nın üyesi olduğu Denizli İşadamları Derneği (DİAD)’tan istifa ettirildiğini ileri sürdü. Gizli tanık ihalenin verilmesinde iki belediye başkan yardımcısının ve baklava dükkanı sahibi hatırlı bir kişinin aracı olduğunu, belediye başkanın ise göz yumduğunu öne sürdü.

İŞTE O DETAYLAR
Gizli tanık Ayhan ihale olayını, “İhale FETÖ üyesi Volkan Kartlı’ya verildi. Fetullahçılara yakın olduğunu bildiğim iki belediye başkan yardımcısı yardımcı oldu. Cemaatçi olan bir baklava dükkanı sahibi de referans verdi. Merkezefendi Belediye Başkanı sözleşmenin cemaate yakın birine verildiğini biliyordu ama bir şey yapmadı” dedi.

İHALE DÜZENİNİ BÖYLE KURMUŞLAR
Gizli tanığın iddiasına göre ihale tek başına Volkan Kartlı’nın sahibi olduğu firmaya değil cemaat bağlantısını gizlemek amacı ile farklı bir firma sahibine daha verildiğini öne sürdü. İfadede bu olayın, “Volkan Kartlı’ya bu işi cemaat aldı demesinler diye yanına birini daha al gel, sözleşme imzalanmış gibi olsun denilmiş. O da yanına birini almış ve sözleşmeyi birlikte imzalamışlar. Ancak bu firma her hangi bir geri dönüşüm hizmeti sağlamadan sadece Kipa’nın oraya bir toplama konteyneri yerleştirmiş. Ancak başka bir hizmet vermeden ve tebligat yapılmadan iş elinden alınmış” şeklinde geçtiği öne sürüldü.

Sanık olarak yargılaması süren Volkan Kartlı’nın 2013-2015 yılları arasında toplam 800 bin lirayı belgelendirme bedeli adı altında usulsüz olarak aldığını öne süren gizli tanık, bu parayı kişisel hesabı üzerinden İzmir’deki bir örgüt üyesine transfer ettiğini, 17-25 Aralık süreci sonrası bir bankadan kredi çekerek Bank Asya’da 350 bin liralık hesap açtırdığını da ileri sürdü.

GİZLİ TANIK YILMAZ DA AYNI ŞEYİ ANLATTI
Yargılamanın bir diğer önemli gizli tanıklarından Yılmaz da aynı olaya ilişkin iddialarda bulundu. Merkezefendi Belediye Başkan yardımcılarından birinin cemaatçi olduğunu söyleyen Yılmaz, atık toplama ihalesinin Volkan Kartlı’ya verildiğini, bu kişinin DİAD’dan istifa ettirilerek, cemaatçi olmayan bir firmaya ihale verildiği algısının oluşturulmaya çalışıldığını ileri sürdü.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı