REKLAMI GEÇ

PATLAYICI FİRMASININ SAHİBİ FETÖ DAVASINDA

PATLAYICI FİRMASININ SAHİBİ FETÖ DAVASINDA

2015’te Şanlıurfa’da yakalanan 5.5 ton infilaklı fitillerin yüklendiği Trend Patlayıcılık firmasının sahiplerinden Mesut Doğanay, Denizli’de FETÖ/PDY bağlantılı ‘patlayıcı’ davasında SEGBİS aracılığı ile savunma yaptı. Patlayıcı TIR’ı ile ilgili olarak Şanlıurfa’da da yargılaması süren ve Antalya’da tutuklu bulunan Doğanay, patlayıcıları depodan MİT kimliği gösteren iki kişinin aldığını öne sürdü.

Ayhan Akar / DENİZLİHABER / 17 Temmuz 2017 Pazartesi, 17:38

Kamuoyunda ‘Soğan kamuflajlı TIR’ olarak bilinen, 8 Eylül 2015’te Şanlıurfa Akçakale’de 32 DG 475 plakalı TIR’da yakalanan sevkiyattaki 5.5 ton infilaklı fitilleri kaçıran çetenin organizatörlerinden biri olduğu iddia edilen Trend Patlayıcılık ve Denizli Patlayıcılık Ltd. Şirketleri’nin gayrı resmi sahibi Mesut Doğanay, Denizli 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlayan FETÖ/PDY bağlantılı ‘Patlayıcı’ davasında ifade verdi.

BYLOCK’U EMNİYET İMAMI YÜKLEMİŞ
Denizli Kongre ve Kültür Merkezi’nde kurulan 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, Mesut Doğanay’ın Trend Patlayıcılık Şirketi’nin resmi kayıtlarda ortağı görünen eşi Ayşe Doğanay’da tutuklu olarak yargılanıyor. Davada Bylock kullandığına dair raporların da bulunduğu Doğanay çifti bugün savunmalarını tamamladı. Emekli polis olan Mesut Doğanay savunmasına Baylock kullandığı iddialarını yanıtlayarak başladı. Bylock’u telefonuna emniyet imamı olarak bilinen ve Doğanay’ın Denizli İmam Hatip Lisesi’nde öğretmen olduğunu söylediği Sait hoca isimli bir şahsın yüklediğini belirten Mesut Doğanay, bu programı sadece sohbet toplantılarının saatlerini öğrenmek amacıyla kullandığını belirtti.

FİTİLLERİ TESLİM ALANLAR MİT KİMLİĞİ GÖSTERMİŞ
FETÖ/PDY bağlantılı davanın ilk duruşmasına Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığı ile Antalya L Tipi Kapalı Cezaevi’nden bağlanan Mesut Doğanay, fitillerin Trend Patlayıcı firmasına ait Afyonkarahisar Evciler’deki deposundan yüklendiğini itiraf etti. Trend Patlayıcı Ltd. Şirketi’ni 2014 yılında satın aldığını ancak resmi polis olması nedeniyle şirketi eşi Ayşe Doğanay’ın üzerine yaptığını belirten Mesut Doğanay, “Trend firması finansal amaçla kurulmuştur. Herhangi bir örgüte destek amaçlı değil. Fitiller Afyonkarahisar Evciler’de bulunan şirkete ait depodan yüklendi. Yüklemede ben yoktum ancak ortağım M.A.G.’nin tavsiyesiyle gönderilen O.Ç. ile birlikte MİT’te çalıştıklarını söyleyen ve kimliklerini gösteren iki kişi yüklemeden saatler önce yanıma geldi. MİT görevlileri ‘Bu fitilleri devletin adına alıyoruz. Ve Suriye’de bulunan Türkmenlere götürüyoruz” dedi. Ben bu olaydan dolayı Şanlıurfa’da tutukluyum” dedi.

Trend Patlayıcı firmasının, Çağlayan Catering’in paravan firması olduğu iddialarına da yanıt veren Doğanay, “Trend’i kendim kurdum. Önce eşim üzerineydi şirket. M.A.G.’de ortaktı. Daha sonra Trend’in başına bir şey gelmesi ihtimali üzerine Denizli Patlayıcılık Şirketi’ni kurduk” dedi.

Davada 7’si tutuklu toplam 9 kişi yargılanırken, Trend Patlayıcılık’ın ilk sahibi olduğu tespit edilen ve ‘İşadamları’ ile Çağlayan Catering’ davalarında da yargılanan Çağlayan Catering müdürü Levent Yaşar, dosyaların birleştirilmesini talep ederek savunma yapmadı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı