REKLAMI GEÇ

PAÜ davasının görüldüğü salonda sanık sandalyeleri değişiyor

PAÜ davasının görüldüğü salonda sanık sandalyeleri değişiyor

FETÖ/PDY’nin Pamukkale Üniversitesi örgütlenmesine yönelik davanın devam ettiği 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde sanık sandalyelerinin değiştirilmesine karar verildi. Sert plastik alaşımdan yapılan sandalyelerin kullanıldığı sanık bölümüne, avukat ve basın mensupları için konulan büro misafir tipi koltuklar konulacağı öğrenildi.

Ayhan Akar / DENİZLİHABER / 21 Haziran 2017 Çarşamba, 10:38

Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na yönelik davalar, Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde kurulan 3 ayrı mahkemede devam ediyor. Daha önce 2. Ve 3. Ağır Ceza Mahkemelerinin bulunduğu komplekste yeni oluşturulan 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yenilikler yapılması bekleniyor.

5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, FETÖ/PDY’nin Pamukkale Üniversitesi örgütlenmesine yönelik davanın başladığı 13 Haziran’dan bir ay önce, Fuar Alanı’nın bulunduğu binada konuşlandırılan ve duruşma tarihine yetiştirilen salonun sanık ve izleyici bölümüne sert plastik alaşımdan yapılan sandalyeler konulmuştu. 115 sanığı bulunan ve sanık yakınları da düşünülerek salona bu sandalyelerden 200 dolayında monte edilmişti.

Sanıklar ve yakınlarının duruşma boyunca günde 8 saate yakın bu sandalyeler de oturduğu, sanıkların da bu konuda serzenişleri dikkate alınarak sandalyelerin değiştirilmesine karar verildiği öğrenildi. 5. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı sandalyelerin en kısa sürede değiştirileceğini sanıklar ve avukatlar önünde açıkladı. Bu arada Denizli Adliyesi İdari Birim yetkilileri, bu değişimin ödenek hazırlanır hazırlanmaz gerçekleştirileceğini söylediler.

SALONDA X-RAY YOK
Bu arada, yeni kurulan 5. Ağır Ceza Mahkemesi salonunun girişinde X-Ray cihazının bulunmaması dikkatlerden kaçmıyor. 2. ve 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nin bulunduğu salon girişinde davaların başından bu yana bulunan X-Ray cihazından 5. Ağır Ceza Mahkemesi girişine de konulması güvenlik açısından önem arz ettiği dillendirilirken, buraya kurulması için henüz cihaz bulunamadığı öğrenildi. Emniyet Müdürlüğü Hassas Şubeler Müdürlüğü, Güvenlik Şube Müdürlüğü ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü polislerinin iç güvenlikte özveri ile görev yaptığı Kongre ve Kültür Merkezi’nde adeta kuş uçurtulmuyor. Ancak 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde X-Ray cihazı bulunmaması nedeniyle sanık yakınlarının komplekse çanta ile girmesine izin verilmiyor.

20 YENİ GÜVENLİK KAMERASI
FETÖ/PDY davalarının sürdüğü Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 Mobese cihazı bulunurken, 20 adet yeni güvenlik kamerasının montajı çalışmaları devam ediyor. Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin taktırdığı güvenlik kameralarının 24 saat kayıt sistemi ile çalışacağı öğrenildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı