REKLAMI GEÇ

Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol’un ismi FETÖ iddianamesinde

Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol’un ismi FETÖ iddianamesinde

FETÖ’nün Denizli’deki ilk davası olan Tavas’ın sözde eyalet örgütü duruşmasında okunan iddianamede, Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol’un ismi de etkin Pişmanlık Yasası’ndan yararlanan bir sanığın itiraflarıyla yer aldı. Akyol, iddiaya göre, 17/25 Aralık’tan sonra bağını kopardığı için FETÖ tarafından “Davayı satan hain…” diye anılıyormuş.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Aralık 2016 Pazartesi, 20:07

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) Tavas Çatı Davası’nda ilk duruşma yapıldı. Duruşmaya damgasını Etkin Pişmanlık Yasası’ndan yararlanarak hain örgütün ilçedeki yapılanmasıyla ilgili detaylı bilgi aktaran İbrahim Öztürk’ün polis ve savcılık aşamasındaki ifadeleri vurdu. FETÖ/PDY’nin Tavas yapılanmasının tüm şifrelerini veren İbrahim Öztürk, örgütün ilçedeki çatı ismi olarak Asya Eğitim Hizmetleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Büyükelyas’ı, Tavas imamı olarak sırasıyla halen firarda olan Ali Koca, Hüseyin Ceylan ve İbrahim Kersin’i işaret etti.

AKYOL’UN İSMİ DE İDDİANAMEYE GİRDİ
Bu arada iddianamedeki bir isim de dikkat çekti. Siyasi çevreler, devam eden FETÖ/PDY soruşturmalarında bazı belediye başkanlarının isimlerinin yer alıp almayacağını konuşulurken, bugünkü duruşmada merak edilen isimlerden Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol’un isminin geçmesiydi. Ancak Akyol’un ismi iddianamede “sanık” olarak değil “davayı satan adam” olarak yer aldı.

İddianamede yer alan ifadeye göre, örgütün ilçedeki üst yönetimi Tavas Belediye Başkanı Akyol’a “Davayı satan hain adam” damgasını vurdu. Akyol’un 17/25 Aralık sonrası örgütle bağını kopardığı bu nedenle de FETÖ yöneticileri tarafından hain ilan edildiği iddiası ile ilk kez AK Partili bir siyaset adamı FETÖ davalarında resmi olarak kayıtlara geçti.

FETÖ’NÜN 2 NUMARASINI EN SON CENAZEDE GÖRMÜŞ
Bu arada iddianamede 15 Temmuz’da darbe girişiminde bulunan hain örgütün 2 numarası olduğu ifade edilen İsmail Büyükçelebi’nin amcaoğlu Ali Büyükçelebi de sanık olarak yer aldı. Hayır ve hizmet işleri için Mehmet Efendi Vakfı’nın kurucusu olduğunu, daha sonra aktif kullanım için vakıf binasını kiraya verdiğini anlatan Büyükçelebi, “Bu şirketi sonradan öğrendim. Örgüt üyesi değilim. Toplantılarına katılmadım. Kurban parası ve diğer isimler adı altında para yardımı yapmadım” dedi.

Mahkeme Başkanı Ünal Yalçınkaya’nın, örgütün 2 numarası İsmail Büyükçelebi ile ilgili sorusuna “Amcaoğlum olur. Çocukluğumuz beraber geçti. Sonra ayrıldık. Kendisini en son 2009 yılında babasının cenazesi için geldiğinde gördüm” yanıtını verdi.

AKYOL’UN İSMİ DERNEK KURULUŞUNDA DA GEÇTİ
Davanın sanıklarından Abdullah Cibişoğlu da FETÖ üyesi olmadığını, Bank Asya’ya 115 bin lira para yatırdığını, daha sonra ev almak için bu parayı çektiğini söyledi. Tavas Eğitim Gönüllüleri Derneği ile ilgili soru üzerine Cibişoğlu, “Derneği şimdi Tavas Belediye Başkanı olan o dönem İlçe Milli Eğitim Müdürü Turhan Veli Akyol’un önerisiyle öğretmenlere ve eğitime katkı amacıyla kurduk. Sadece üyelerden aidat aldık. Hiçbir yere para aktarmadık” ifadesini kullandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı