REKLAMI GEÇ

Vali Abdülkadir Demir’in de yargılandığı FETÖ Mülkiye davası sürüyor

Vali Abdülkadir Demir’in de yargılandığı FETÖ Mülkiye davası sürüyor

Eski Denizli Valisi Abdülkadir Demir’in yargılandığı FETÖ Mülkiye Davası’nda tanıktan şok ifadeler. Tanık olarak dinlenen eski İliç Savcısı Bayram Bozkurt, Vali Demir’in FETÖ ile bağlantısı olduğunu iddia etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Aralık 2017 Salı, 18:51

FETÖ’nün Mülkiye Yapılanması davası sürüyor. aralarında Eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve Eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve eski Denizli Valisi Abdülkadir Demir’in de bulunduğu davanın duruşmasında tanıklar dinlendi.

11’i tutuklu 15 eski vali ve kaymakamın yargılandığı davada İzmir’de kendisini gözaltına almak isteyen polislerden kaçmaya çalışırken ayağı kırılan eski İliç Savcısı Bayram Bozkurt tanık olarak dinlendi.

Ergenekon soruşturması döneminde Erzincan’da savcı olarak görev yaptığını anlatan Bozkurt, sanıklardan Eski Denizli Valisi Abdülkadir Demir’in Erzincan Valisi iken FETÖ ile bağlantısının olduğunu duyduğunu iddia etti. Bozkurt, “Kendisi Erzincan Valisi’yken tanışmıştık. O dönem cemaatin İlhan Cihaner’e yönelik operasyonları vardı. Erzincan TEM Müdürü olduğunu bildiğim Murat isimli kişi bana, ‘Bu operasyonları cemaat yapıyor’ diyerek operasyonu yaparken yalnız olmadıklarını söylemişti. O kişi bana Abdulkadir Demir’in de cemaatle iltisakının olduğunu söylemişti” dedi.

ERZİNDAN DA 50’YE YAKIN SAVCI VE HAKİMİN FETÖ BAĞLANTISI VARDI
Erzincan’da FETÖ’nün MİT, Yargı ve Emniyet koordinasyonunu sağlayan kişinin de, Avukat Talip Nayir olduğunu söyleyen Bozkurt, Vali Demir’in FETÖ bağlantısının olduğunu ondan da duyduğunu iddia etti. Erzincan’da söz konusu kumpas operasyonları döneminde 50’ye yakın hakim ve savcının FETÖ bağlantısı olduğunu da öne süren Bozkurt, bu isimleri İzmir ve Erzincan’daki soruşturmalarda söylediğini dile getirdi.

Daha sonra söz alan, Abdulkadir Demir’in avukatı, tanığın 2009 yılındaki FETÖ’nün kumpas soruşturmalarında gizli tanık olduğunu ve yargılandığını, şimdi de FETÖ davalarında tanık olduğunu belirterek, eski savcı olan tanığın beyanlarına itibar edilmemesini istedi.

İDDİANAMEDEN…
İddianamede 15 sanık hakkında, “Anayasayı ihlal”, “Hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs” ve “TBMM’yi ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçlarından 3’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep ediliyor. Sanıklar hakkında ayrıca “Silahlı terör örgütü üyeliği” ve “Terörizmin finansmanının önlenmesi kanununa muhalefet” suçlarından ise 7,5 yıldan 25 yıla kadar değişen oranlarda hapis cezası isteniyor.

(Kaynak: DHA)

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı