REKLAMI GEÇ

Ali Yalçın’ın organları 4 kişiye hayat verdi

Ali Yalçın’ın organları 4 kişiye hayat verdi

Kumkısık’ta ailece geçirdikleri trafik kazasında ağır yaralanan Başer Ailesi’nin iki çocuğu da yaşamını yitirdi. 3 yaşındaki Görkem Başer, 3 gün önce PAÜ Hastanesi’nde 8 yaşındaki Ağabeyi Ali Yalçın Başer ise Denizli Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybetti. İki çocuklarını da kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan Başer ailesi örnek bir davranış sergileyerek Ali Yalçın’ın organlarını bağışladı. 8 yaşında hayata veda eden Ali Yalçın, 4 kişiye hayat verdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Mart 2015 Cuma, 10:06

Denizli – Aydın karayolunun Kumkısık mevkisinde park halindeki otomobile, başka bir otomobilin arkadan çarpması sonucu yaşanan trafik kazasında ağır yaralanan 8 yaşındaki Ali Yalçın Başer ve 3 yaşındaki kardeşi Görkem Başer kurtarılamadı. 3 yaşındaki Görkem’in 3 gün önce Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’nde vefat etmesinin ardından, ağabeyi Ali Yalçın Başer de Denizli Devlet Hastanesi Çocuk Yoğun Bakım Servisi’nde yaşam savaşını kaybetti.

Beyin ölümü gerçekleşen Başer’in organları ailesi tarafından bağışlandı. Küçük Ali Yalçın’ın kalbi Ankara Yüksek İhtisas Hastanesi’ne, karaciğeri Ege Üniversitesi’ne, bir böbreği Pamukkale Üniversitesi’ne diğer böbreği de İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde organ bekleyen hastalara gönderildi.

Ali Yalçın Başer’in ailesi de oğullarını kaybetmekten duydukları üzüntüyü bir nebze de olsa organ bekleyen ailelere umut olarak unutmaya çalışacaklarını söylediler. Evlat kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını belirten acılı anne-baba; “İnsan kendi başına gelmeyince bu üzüntünün nasıl olduğunu anlamıyor. Bizim çektiğimiz bu acıyı başka aileler yaşamasın. Oğlumun organlarıyla, organ bekleyen anneler, babalar ve çocukları sevinsin. Acımızı bir nebze de olsa bu şekilde hafifletmeye çalışacağız” dedi.

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk yaşanan olaylardan sonra duyduğu üzüntüyü dile getirerek, Başer ailesine baş sağlığı diledi. Öztürk bir ailenin çocuğunu kaybetmesinden sonra başka ailelere umut olmak adına organlarını bağışlamasının kelimelerle ifade edilmesi çok güç olan bir olay olduğunu, Başer ailesinin bu davranışının tüm topluma örnek olması gerektiğini söyledi. Öztürk: “Türkiye’de binlerce hasta organ bağışı bekliyor. Organ bağışı da beyin ölümü gerçekleşen kişilerden alınan organlarla mümkün. 8 yaşındaki Ali Yalçın Başer de hastanemizdeki yaşam mücadelesinden sonra ne yazık ki aramızdan ayrıldı. Fakat Başer ailesi üzüntülerini bir kenara bırakarak organ bağışında bulundu. Başer ailesinin tüm fertlerine bu örnek davranışlarından dolayı şükranlarımı sunuyorum ve kederli aileye baş sağlığı diliyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı