REKLAMI GEÇ

Arkeolog Haşim Yıldız hayatını kaybetti

Arkeolog Haşim Yıldız hayatını kaybetti

Denizli’nin yetiştirdiği önemli değerlerden biri olan, hayatını Pamukkale’ye adayan Arkeolog Haşim Yıldız (66) hayatını kaybetti. Geçtiğimiz Cuma günü kalp krizi geçiren Yıldız, PAÜ’de yapılan müdahaleye rağmen yaşama tutunamadı. Arkeolog Yıldız’ın ölümü, yıllarını adadığı Pamukkale’yi yetim bıraktı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Haziran 2018 Çarşamba, 10:35

Arkeolog Haşim Yıldız, Ramazan Bayramı’nın 1. günü kalp krizi geçirdi. Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırılan ve yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan Yıldız, bir süre sonra normal odaya geçti ve tedavisi burada sürdü.

Dinlenme sürecinde dün ikinci kez kalp krizi geçiren Haşim Yıldız, acil ameliyata alındı, ancak kurtarılamadı ve saat 18.20’de hayatını kaybetti.

İKİNDİ VAKTİ TOPRAĞA VERİLDİ
Ölümüyle özellikle Pamukkale ve arkeoloji çevrelerinde büyük üzüntü yaratan Haşim Yıldız için bugün ikindi vakti tören düzenlendi. Ulu Cami’de kılınan cenaze namazının ardından Asri Mezarlığa defnedilen Haşim Yıldız, evli ve bir çocuk babasıydı.

ARKASINDA BÜYÜK ESERLER BIRAKTI
Pamukkale ve Hierapolis dostu, aynı zamanda da yaşayan bir tarih olan Haşim Yıldız, yaşamını çok sevdiği arkeolojiye adadı. Pamukkale’yi en iyi bilen isim olan Yıldız, buraya çok önemli hizmetler verdi.

Bir dönem kriz yaratan Hierapolis Tiyatro Sahnesi’ni ayağa kaldıran isim olan Haşim Yıldız, Valilik tarafından karşılanan ödenekle Güney Kapısı Surları ve Sur Kapısını, Kuzey Kapı’daki ev tipi mezarların tamamının restorasyonlarını gerçekleştirmişti.

Arkeolog Haşim Yıldız’ın “Hierapolis” ile ilgili bir de kitabı bulunuyordu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı