REKLAMI GEÇ

Berberin 12 bin kişilik ‘kan bankası’ listesi

Berberin 12 bin kişilik ‘kan bankası’ listesi

Denizli’de yaşayan erkek berberi 46 yaşındaki Yakup Güleç, annesinin ameliyatı sırasında kan bulmakta zorlanınca işyerinde ‘kan bankası’ kurdu. Kendisine ulaşan kişilerin kan gruplarının listesini tutan Güleç, hangi gruptan kan isteniyorsa listeden kişinin bilgilerine ulaşıp ihtiyaç sahibi kişilerle temasını sağlıyor. Güleç, kan bankasındaki isim listesinin 12 bin kişiye ulaştığını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Temmuz 2015 Perşembe, 17:43

Ramazan ÇETİN/ (DHA)
ic-1Bayramyeri Meydanı Ocak İşhanı’nda dükkanı bulunan 28 yıllık berber Yakup Güleç, yaklaşık 10 yıl önce annesinin ameliyatı için gerekli olan kanı bulmakta sıkıntı çekince, başkalarının da bunu yaşamaması için karar aldı. Böylelikle harekete geçen Güleç, ilk olarak tanıdığı kişilerin kan gruplarıyla liste yapmaya başladı. 10 yıllık sürede kan ihtiyacı olan kişilerin bu gereksinimlerini elindeki listesindeki kişilerden karşıladı.

Güleç’in listesindekilerin sayısı zamanla, 12 bin kişiye ulaştı. Denizli başta olmak üzere Aydın, Muğla gibi çevre illerdeki talepleri de karşılamaya çalışan Güleç, kan ihtiyacı olanlara, istediği kan grubunu taşıyan kişilerin isimlerini ve telefonlarını verip temasa geçmesini sağlıyor.

Annesinin ameliyatı nedeniyle kan bulmakta sıkıntı çekince böyle bir çalışmaya başladığını anlatan berber Yakup Güleç, “İlk olarak arkadaşlarımın adını, kan grubunu ve telefonlarını aldım. Sonra da tıraş olmaya gelen müşterilerim de listeye adını yazdırdı. Liste 12 bin kişiye ulaştı. Amacımız, vatandaşlarımızın kan ihtiyacını karşılamak. Bunun karşılığında hiçbir ücret de talep etmiyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı