REKLAMI GEÇ

Böyle kader görülmedi

Eşi tarafından terk edildikten sonra böbreklerinden rahatsızlanan ve neredeyse hayata dair tüm umutlarını kaybetme noktasına gelen 39 yaşındaki Fatma Otaklı, Aydın’dan gelen böbreğin kendisine takılması ile birlikte yeniden hayata döndü.

/ DENİZLİHABER / 27 Kasım 2007 Salı, 01:00

Denizli’de 3 yıldan bu yana organ bekleyen böbrek hastası 39 yaşındaki 1 çocuk annesi tekstil işçisi Fatma Otaklı’ya, geçtiğimiz gün Aydın’da geçirdiği trafik kazası sonrası yaşamını yitiren 24 yaşındaki Tolga Güleryüz’ün böbreği nakil edildi. Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Kınıklı Hastanesi’nde PAÜ Organ Nakil Merkezi Başkanı Doç. Dr. Çağatay Aydın başkanlığındaki ameliyat ekibi 5 saat süren operasyonla Güleryüz’den alınan böbreği Otaklı’ya nakil etti. Organ bağışı ile ilgili olarak toplumda duyarlılığın artmaya başladığını bunun da sevindirici olduğunu belirten Doç. Dr. Aydın, “Geçtiğimiz hafta da yine Aydın’dan gelen bir böbreği hastanemizde bir başka hastamıza nakil etmiştik. Bu hastamız da 3 yıldır diyalize bağlı olarak yaşamını sürdüren bir hastamız. Kızıyla birlikte tekstil fabrikalarında çalışarak hayatlarını sürdürüyorlar. Aydın’da organ bağışı ile ilgili bilgi bize ulaştığında doku taraması yaparak Fatma Otaklı isimli hastamızı tespit ederek, hastanemize davet ettik. Yapılan tahlillerden sonra başarılı bir operasyonla hastamızın sağ tarafında böbrek naklini yaptık. Hastamız yaklaşık 3 saat önce ameliyattan çıktı. Şimdi durumu çok iyi” dedi.

‘Resimlerimi eşime gönderin’

Filmlere konu olacak bir dram yaşayan talihsiz bayan, önce eşi tarafından terk edildi. Bir çocuğu ile zor günler geçiren Fatma Otaklı, daha sonra böbrek hastalığına yakalandı. Böbrek nakli için organ bağışı bekleyen talihsiz bayan, bağışlanan bir organla yeniden hayat buldu. Eşinden boşandığını, bir kızıyla birlikte yaşadığını anlatan Fatma Otaklı, “Eşimden ayrıldım. Şimdi o Almanya’nın Hamburg Şehri’nde yaşıyor. Onun ailesi beni hor görmüştü. Çektiğiniz resimleri ona gönderin ben artık sağlığıma kavuştum, bütün sıkıntılarım geride kaldı. Artık kızımla hayata yeniden başlayacağım” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı