REKLAMI GEÇ

Bu camide ibadet de var çocuklara oyun da…

Bu camide ibadet de var çocuklara oyun da…

Denizli’de bir imam “camide çıt çıkarılmaz” anlayışını yıkmak için farklı uygulamalarıyla dikkati çekiyor. İmam Ali Sürücüoğlu, görev yaptığı camide çocuklara dini eğitim de veriyor, onları sürekli camiye getirecek aktivitelere de izin veriyor.

/ DENİZLİHABER / 5 Nisan 2014 Cumartesi, 13:16

Konyalıoğlu Camisi İmamı ve Denizli Din Görevlileri Derneği Başkanı Ali Sürücüoğlu, farklı bir din adamı profili çiziyor. Genelde camiye giden çocukların “gürültü yapmayın” diye uyarıldığı ülkemizde, o camide uzun eşek oynanmasına izin veriyor. Bunu da “Çocuklara dinimizi ve camiyi sevdirmek gerekiyor” sözleriyle açıklıyor.

ic-1

Denizli Din Görevlileri Derneği Başkanı ve Mehmetçik Mahallesi İnönü Caddesi’ndeki Konyalıoğlu Camisi’nin imamı Ali Sürücüoğlu, çocuklara camiyi sevdirmek, onların camiye sürekli gelmelerini sağlamak ve dini konularda bilgilendirmek amacıyla alışılmışın dışında yöntemler uyguluyor.

Din eğitimi almak üzere camiye gelen çocuklara yasaklar dayatmayan ve “yeter ki gelsinler” diyen Sürücüoğlu, bunun için farklı uygulamalara yer veriyor. Cami içerisinde çeşitli oyunlar oynanmasına izin veren imam, böylece çocukların sıkılmadığını, bir sonraki eğitime severek ve isteyerek geldiklerini belirtti.

ic-2

Bugüne kadar yanlış bir anlayışın sonucunda çocukların “gürültü yapıyor” diye camilerden uzaklaştırıldığını ifade edenSürücüoğlu, “Yaz dönemimde zateneğitimimiz devam ediyor. Ancak kış aylarında da camiye gelmelerini istiyor, onların hoşlanacağı aktivitelere de yer veriyorum. Çocuklarımızı cami içerisinde mutlu etmek içinde elimden geldiğince çaba sarf ediyorum” dedi.

Yorumlar

tolga tuğrul   -  Bağlantı 5 Nisan 2014, 14:11

ALİ BEY BİZİM CAMİİ HOCAMIZDIR.VAKTİ UYGUN BİR ZAMANDA CUMA NAMAZINDAKİ VAAZLARINI DİNLEMENİZİ İSTERİM.BU KADAR İÇTEN DUA EDEN BİR CAMİİ HOCAMIZ OLDUĞU İÇİN GURUR DUYUYORUM.GENÇLERLE GENÇ-YAŞLILARLA OLAN BİR İNSAN

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı