REKLAMI GEÇ

Bu filmle yüreklere dokundu

Bu filmle yüreklere dokundu

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, 18 Mart Çanakkale Zaferi’ni unutmayarak, bu anlamlı gün için hazırlattığı tanıtım filmi ile hem büyük zaferi kutladı, hem de şehitlerimizi andı. Denizlili gazilerin de rol aldığı film, anlatımı ve görsel zenginliği ile o yılların duygusal atmosferini yaşatıyor.

/ DENİZLİHABER / 18 Mart 2014 Salı, 15:00

Şehit yakınları ve gazilere olan yakın ilgisiyle bilinen Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, 18 Mart Çanakkale Zaferi’ni ve o şanlı zaferin yazılmasını sağlayan şehitlerimizi anmak için bir kısa film hazırlattı.

Denizlili gazilerin de yer aldığı film izleyicilerden tam not alırken, 18 Mart Çanakkale Zaferi hakkında konuşan Başkan Zolan, “Bu zafer, yüz binlerce şehidin verildiği Çanakkale Savaşları’nda yansıtılan bu ruh, bugün hepimizin kılavuzudur. Tarihe baktığımızda, haksızlığa karşı her zaman dik duran bir milleti görüyoruz. Çanakkale ise bu dik duruşun son yüzyıla damgasını vuran sembolü olmuştur. Bu nedenle Çanakkale’yi iyi anlamalı ve zihnimizden hiçbir zaman çıkarmamalıyız. Orada hayatlarını hiçe sayan atalarımızı iyi tanımamız, o insanların yüreklerindeki cevheri keşfetmemiz gerekir. Dolayısıyla hazırlamış olduğumuz bu filmle biraz olsun yüreklere dokunabildiysek bu bize yeter” dedi.

“İLK’LERE İMZA ATMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Denizli Tarihi’nde ilk defa Türkiye’deki tüm gazi ve şehit derneklerini Denizli’de bir araya getirdiklerini, 15 Mayıs Milli Mücadele Günü’nü Denizli’ye yakışır bir şekilde kutladıklarını ve tüm lise öğrencilerine Türk Bayrağı hediye ettiklerini anlatan Başkan Osman Zolan, ”Gelecek nesillere milli ve manevi değerlerimizi en güzel şekilde anlatmak için gece gündüz çalışıyoruz. Bundan sonra da bu yöndeki çalışmalarımız artarak devam edecek. Bunların arasında Minia Denizli ve İlbade Mezarlığı’nda kuracak olduğumuz Türk Tarihi Müzesi de yer alacak. İnşallah bu projelerimizin ardından tüm Türkiye Denizlimiz’i konuşmaya devam edecek” şeklinde konuştu.

film-anons

BAŞKAN ZOLAN’DAN TWİTTER SÜRPRİZİ
Uydu kanallarında ve sosyal medyada yayınlanan Çanakkale filmi izleyicilerden tam not alırken, kendi twitter hesabından filmi retwett eden 100 kişiye Çanakkale Mahşeri isimli kitabı hediye eden Başkan Zolan, takipçilerine güzel bir sürpriz yaptı. Yüzlerce kişinin retwett yaptığı paylaşıma gösterilen ilginin kendisini son derece mutlu ettiğini ifade eden Başkan Zolan, ilgilerinden dolayı tüm hemşehrilerine teşekkür etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı