REKLAMI GEÇ

Bu tabelada vefa var

Bu tabelada vefa var

Atatürk Caddesi’nde esnaflık yapan Mustafa Taş, Büyük Birlik Partisi’nin merhum Lideri Muhsin Yazıcıoğlu’na duyduğu vefayı ilginç olduğu kadar örnek bir davranışla gösterdi. İşyerinin önüne Muhsin Yazıcıoğlu’nun fotoğrafının ve “Zulüm Azrail olsa da hep hakkı tutacağım. Mukaddes davalarda ölüm bile güzeldir” sözünün yer aldığı bir tabela diktirdi.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 8 Haziran 2015 Pazartesi, 12:09

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı, 19., 20. ve 23. dönem TBMM Sivas milletvekili ve Büyük Birlik Partisi’nin kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, 25 Mart 2009’da bir helikopter kazasında Kahramanmaraş’ta yaşamını yitirmişti.

Ölümü bugün bile tartışılan, suikast iddialarının devam ettiği Yazıcıoğlu, O’na inananlar tarafından unutulmadı. Büyük Birlik Partisi Denizli Disiplin Kurulu Üyesi Mustafa Taş, liderine örnek bir vefa örneği ortaya koydu.

Atatürk Caddesi’nde esnaflık yapan Mustafa Taş, işyerinin önüne büyük bir tabela yaptırdı. Tabelada Yazıcıoğlu’nun fotoğrafı ile “Zulüm Azrail olsa da hep hakkı tutacağım. Mukaddes davalarda ölüm bile güzeldir” sözleri yer alıyor.

Tabelayı yaptırdıktan sonra çok olumlu tepkiler aldığını söyleyen Taş, “Birçok vatandaş tabelayı görünce dakikalarca inceliyor. Sözleri okuyor. Bazen de fotoğraf çektiriyorlar. BU da yaptığım şeyin amacına ulaştığını gösteriyor. Kendisi şu an hayatta olmasa bile, O’nun daha iyi anlaşılmasını, fikirlerinin ve siyasi duruşunun örnek olmasını istiyorum” dedi.

Yazıcıoğlu’nu hep örnek aldığını ve siyasi duruşunu takdir ettiğini belirten Mustafa Taş, “Ülkesini, dinini ve milletini her zaman kendinden üstün tutmuş bir liderdi. Ona göre sağ, sol yoktu. İnsan için yapılacak her güzel işe öncülük ederdi. İnsana insan olduğu için değer veren bir kişiydi” dedi.

“HER GÖREN BİR FATİHA OKUSUN DİYE”
Yoldan her geçen kişinin onu tanımasını ve ruhuna bir Fatiha okumasını sağlamak için böyle bir girişimde bulunduğunu ifade eden Taş, “12 Eylül darbesini gerçekleştiren Kenan Evren’in cenazesine sadece askerler katılırken Muhsin Yazıcıoğlu’nun cenazesinde solcusu sağcısı herkes bulunmuştu. Tabelaya bakan herkes bir Fatiha’sını esirgemesin ve onu unutmasın” diye konuştu.

“KATİLLERİ YAKALANSIN İSTİYORUM”
Muhsin Yazıcıoğlu’nun kaza ile öldüğüne inanmadığını belirten Taş, “17-25 Aralık soruşturmalarını yürüten savcı ve hakimlerin yerleri değiştirildi. Ancak Yazıcıoğlu’nun yaşamını yitirdiği olayla ilgili tatmin edici bir soruşturma yürütülmedi. Yazıcıoğlu vefat edeli seneler oldu ama kimse bir kanıt bir iz bulamadı. Bizler katillerin bulunmalarını istiyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı