REKLAMI GEÇ

1 Mayıs’ta alkışlar işçi dostu patronlara gelsin

1 Mayıs’ta alkışlar işçi dostu patronlara gelsin

Türkiye’de işçiler 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutlarken Denizli’de işçi dostu patronlar çalışanlarına imkanlarını seferber ederek ön plana çıkmayı başarıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Mayıs 2017 Pazartesi, 15:49

Özellikle emek yoğun sektör olan tekstil ile ihracat gerçekleştiren Denizli’de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü işçilerin coşkulu kutlamalarına sahne olurken, perde arkasında çalışanları için tüm imkanlarını seferber eden patronlar da aynı coşkuyu yaşıyor.

Denizli’de hem hayırseverlikleri ile hem de çalışanlarına karşı tutumları ile takdir toplayan işadamları Derya Baltalı, Osman Akça, Mehmet Eyüpoğlu ve Ahmet Gökşin, sahibi oldukları tesislerde büyük bir aile ortamına sahip olduklarını faaliyetleri ile göstermeyi başardı.

Bunlar sadece adını sayabildiğimiz işçi dostu patronlar. Bunlar gibi daha niceleri de işçilerinin hayatlarını kolaylaştırmak, onlara farklı alanlarda mutluluk yaratmak için imkanlarını seferber eden isimler çoğunlukta.

BALTALI İŞÇİLERİNİ GEZİYE GÖNDERDİ
Hürsan ve Deniz Tekstil’in yanı sıra Denizli’de farlı sektörlerde yatırımlara da sahip olan hayırsever işadamı Derya Baltalı, gezi talep eden 2200 işçisini tüm masraflarını kendisinin karşıladığı Çanakkale ziyaretine gönderdi.

Şu ana kadar 1200 çalışanının Çanakkale Savaşı’nın yaşandığı siperleri, anıtları, müzeleri ziyaret etmelerini sağlayan Baltalı, ay sonuna kadar bin çalışanını daha geziye göndermeyi planlıyor. Sahibi olduğu fabrikalarda aile ortamını tesis etmeyi başaran duayen işadamı, çalışanlarına her türlü imkanı sağlaması ile biliniyor.

İŞÇİLERİNİ EV SAHİBİ YAPAN PATRON: RIZA AKÇA
Sarayköy’deki Menderes Tekstil’in sahibi olan işadamı Rıza Akça ise çalışanlarını konut sahibi yapmak için fedakarlık yapan patronlardan biri olarak dikkat çekiyor. İşçileri için iki ayrı toplu konut projesi gerçekleştiren Akça, 136 çalışanını ev sahibi yaparken 225 konutluk yeni bir projeyi daha hayata geçirdi. Geçen yıl yapımına başlanan konutların üç yıl içinde tamamlanması bekleniyor. Akça’nın yapımına devam eden toplu konut inşasında daireler 130 metrekare olacak. Ayrıca bölgede 1200 metrekarelik kapalı sosyal tesis ve bir de alış veriş merkezi bulunacak.

GÖKŞİN’DEN BÜYÜK BİR AİLEYİZ MESAJI
Çalışanları tarafından çok sevilen Gökhan Tekstil’in sahibi Ahmet Gökşin de işçileri ile iyi ilişkiler geliştiren patronlardan biri olarak dikkat çekmeyi başarıyor. Gökşin 1600 kişilik çalışan ailesine her yıl ramazan ayında gelenekselleşen iftar sofraları kuruyor, işçilerini tek tek kapıda karşılıyor. 60 bin metrekarelik tesise sahip işadamı, 2 bin metrekare ile başlayan tekstil serüvenini çalışanları ile birlikte büyüttüklerini ve markaya dönüştürdüklerini söylüyor. Geleneksel iftar sofralarında uzun yıllardır birlikte oldukları işçileri ödüllendirmeyi ihmal etmeyen Gökşin, bu geleneği sürdürmeye niyetli.

EYÜPOĞLU İŞÇİSİYLE EL ELE
1 Mayıs İşçi Bayramı’nı işçisi ile birlikte kutlayan bir diğer önemli patron da Eymer Mermer’in sahibi Mehmet Eyüpoğlu. Her yıl 1 Mayıs’ta çalışanlarına piknik yaptıran işadamı Eyüpoğlu, bu özel etkinliğe tüm çalışanlarının aileleri ile birlikte katılmalarını istiyor. 240 çalışanı ve onların aileleri ile birlikte yine büyük bir aile oluşturmayı başaran işadamı firmasını sektöründe önde gelen işletmelerden biri haline getirmeyi başardı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı