REKLAMI GEÇ

Denizlili Alp Arslan, yeniden HSK üyeliğine seçildi

Denizlili Alp Arslan, yeniden HSK üyeliğine seçildi

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) üyeleri belirlendi. Seçiminin ikinci turunda Denizlili Alp Arslan 340 oy alarak HSK üyeliğine seçildi. Arslan ile birlikte HSK üyeleri Yaşar Şimşek, Mehmet Ademoğlu, Alp Arslan, Cafer Ergen, Ali Cengiz Köseoğlu, Songül Yazar ve Hamit Kocabey’den oluştu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Mayıs 2017 Çarşamba, 09:30

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde HSK üyelik seçiminin gizli yapılan ikinci tur oylamasına 348 milletvekili katıldı. Milletvekillerinin kabinlere girerek oy kullanmaları ile tasnif komisyonunun oy pusulası sayımı işlemleri yaklaşık 2 saat sürdü.

DENİZLİLİ ALP ARSLAN ÖNEMLİ OYLA SEÇİLDİ
6 Ağustos 2016’dan bu yana Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu üyeliği yapan Denizlili Alp Arslan, oylamaya katılan 348 milletvekilinin 340’ının oyunu almayı başardı ve önemli bir oy oranıyla yeniden HSK üyeliğine seçildi.

Arslan ile birlikte HSK üyeleri Yaşar Şimşek, Mehmet Ademoğlu, Alp Arslan, Cafer Ergen, Ali Cengiz Köseoğlu, Songül Yazar ve Hamit Kocabey’den oluştu.

ALP ARSLAN KİMDİR?
6 Nisan 1964 tarihinde Çal’da doğdu. Bekilli Atatürk Lisesini bitirdi, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 1990 yılında mezun olduktan sonra askerliğini Burdur’da bedelli olarak yaptı.

Ankara hakim adayı olarak mesleğe başlayan Arslan, sırasıyla Çıldır, Gelendost, Keskin Cumhuriyet Savcılığı, Adalet Müfettişliği, Adalet Başmüfettişliği, Ankara Cumhuriyet Savcılığı ve Türkiye Adalet Akademisi Öğretim Görevlisi görevlerinde bulundu.
16 Ekim 2012 tarihinde Yargıtay Üyeliğine seçilen Alp Arslan, Yargıtay 14. Ceza Dairesi Üyesi iken 06.08.2016 tarihinde Hakimler ve Savcılar Kurulu Üyeliğine seçildi.

Orta derecede İngilizce bilen Arslan, Kırıkkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Hukuku Bölümünde yüksek lisans yaptı.
Arslan, evli ve altı çocuk babası.

Yorumlar

Burhan demirci   -  Bağlantı 2 Ocak 2024, 21:16

0545 921 69 25 telefon numaram sayın başkanım birini arattırıp da beni dinletirseniz çok memnun olurum Allah rızası için bir kere duyun bizi siz büyükler mazlumların yanındasınız bunu çok iyi biliyorum o yüzden ulaşamadığım içinburadan yazmak istedim

Burhan demirci   -  Bağlantı 2 Ocak 2024, 21:14

Sayın başkanım haklı durumdayken haksız duruma düştüm adaletin mazlumlara teselli etti Adalet masumların yanında olduğunu çok iyi biliyorum o insanlar bu işi çok iyi yapıyorlar sadece benim ismimi kullanıyorlar başka hiçbir şey yok telefon yok dükkan

Burhan Demirci   -  Bağlantı 2 Ocak 2024, 21:12

Sayın başkanım dosyalarımı inceleyip benim o tarihlerde 12 aya kadar cezaevinde olduğumu görebilirsiniz ne alışverişi ne dükkan hiçbir şeyle alakam yok avukatımın sadece savunmadığından sahipsiz olduğumuzda bu ceza kesildi başkanı beni dikkate alin

Burhandemirci   -  Bağlantı 2 Ocak 2024, 21:10

Sayın başkanım ben öncelikle arz ederim bir suçta yargılandım 2019 3 yıl 3 ay 15 gün ceza aldım 2019 yıllarında cezaevindeydim vergi üzerime hiçbir şekilde dükkan vergi levhası yoktur ama adalet var gibi gösterip bana bu cezayı verdi bu yazımı okuyup

Necati TAHAL   -  Bağlantı 17 Mayıs 2017, 11:17

Denizlili hemşehrimiz olarak Alp ARSLAN Bey’in HSK üyeliğine seçilmesinin gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz.Hukukçu kimliğinin yanında tevazu hoşgörü erdemli karaktere sahip olmasıdır.Adalet terazisini tam ve düzgün tartacağı inancındayım.Saygılarımla

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı