REKLAMI GEÇ

Piyango şakacısı ışık ihlali nedeniyle işten çıkarılmış

Piyango şakacısı ışık ihlali nedeniyle işten çıkarılmış

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nden işten çıkarılan piyango şakacısı Cevdet Demirtaş ile ilgili açıklama geldi. Açıklamada, Demirtaş’ın uyarılara rağmen kırmızı ışık ihlalleri yaparak yolcuların can güvenliğini tehlikeye atması, seyir halinde telefonla konuşması ve yolculara kötü davranması nedeniyle iş akdinin feshedildiği açıklandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Ocak 2017 Perşembe, 17:41

Denizli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım AŞ’de şoför olarak görev yapan ve Milli Piyango’nun yılbaşı çekilişi sonrası yaptığı şaka ile gündeme gelen Cevdet Demirtaş’ın iş akdinin feshedilmesi ve bunun da haberlere konu olması nedeniyle Büyükşehir Belediyesi’nden açıklama yapıldı.

Açıklamada, “Cevdet Demirtaş’ın 06.01.2017 tarihli ihtarname ile sözleşmesi feshedilmiştir. Söz konusu personelin sözleşmesinin fesih nedeni ise öncelikle yolcuların can güvenliğini tehlikeye atmasıdır. Söz konusu personel “04.01.2017” ve “05.01.2017” tarihlerinde 20 BB 021 plaka, D-021 numaralı araç ile Öğretmenevi ışıklarında 2 farklı sefer olmak üzere; bu konuda daha önce uyarı almasına rağmen kırmızı ışık ihlali yapmıştır. Söz konusu kişinin sözleşmesi bu nedenle İş Kanunu 25/II maddesi gereğince haklı nedenle feshedilmiştir. Hiç kimsenin hiçbir suretle vatandaşların can güvenliğini riske sokmaya hakkı yoktur” denildi.

Demirtaş’ın kendisine hakaret edildiği iddiasıyla engelli bir vatandaştan gelen şikayet üzerine yapılan incelemede seyir halinde cep telefonu görüşmesi yaptığı, seyir halinde sürücüler ile tartıştığı, yolcularla tartışıp kaba davranış sergilediğinin de tespit edildiğini belirtildiği açıklamada, “Söz konusu hatalı davranışlar otobüste bulunan kamera kayıtları ile de belirlenmiştir. Kişinin ‘haksız yere beni işten çıkarttılar’ şeklindeki basına yaptığı açıklamalar tamamen gerçek dışı olup, işten çıkarılma nedeni hizmet verdiği vatandaşlara olan davranışları ve trafik kurallarına uymayarak halkın can güvenliğini riske atmasıdır” denildi.

Yorumlar

deniz tezcan   -  Bağlantı 20 Ocak 2017, 21:36

inanandırıcı degil

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı