REKLAMI GEÇ

KHK ile kamudan atılan Mehmet Sarıca’dan iddia

KHK ile kamudan atılan Mehmet Sarıca’dan iddia

Büyükşehir Belediyesi’nde makine mühendisi olarak çalışan Tüm-Bel-Sen Şube Başkanı Mehmet Sarıca, son yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kamudan ihraç edildi. Sarıca, “7 Kasım’da açığa alındım, Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından muhakkik olarak görevlendirilen Avukat İsmail Ergin bana, “ÖDP terör örgütü ve terör örgütünün görüşlerini benimseyen Birleşik Haziran Hareketi isimli oluşumun içinde misin?” diye sordu dedi.

Ferah Işık / DENİZLİHABER / 18 Temmuz 2017 Salı, 14:11

692 Sayılı KHK İle 7 bin 348 kamu görevlisi daha ihraç edildi. İhraç edilen isimlerden olan Büyükşehir Belediyesi’nde makine mühendisi olarak çalışan ve Tüm Bel-Sen’in Şube Başkanı Mehmet Sarıca, ihraç edilmesiyle ilgili ilginç iddialarda bulundu.

Darbe girişiminin diktatörlüğe evirilişinin sürdüğünü, 15 Temmuzun yıldönümü arifesinde yayımlanan bu son KHK ile kamuda başlatılan ‘kitlesel kıyım’ın hukukla, adaletle evrensel hukuk ilkeleri ile açıklanacak hiçbir yanı olmadığı söyleyen Sarıca, “7 Kasım’da açığa alındığımda bana Bank Asya’ya para yatırdın mı, FETÖ ile ilişkin var mı? diye soru sordular. Saçmalamayın ben sosyalistim. FETÖ gibi oluşumlarla bizim işimiz olmaz dedim. 24 Şubat 2017 tarihinde Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nca muhakkik olarak görevlendirilen belediye avukatı İsmail Ergin bana, ‘ÖDP ve THKP/C Dev-Yol terör örgütü ve bu terör örgütünün görüşlerini benimseyen Birleşik Haziran Hareketi (BHH) isimli oluşumun içerisinde faaliyette bulundunuz mu? BHH organizesinde ilimizde ya da başka illerde düzenlenen eylem ve etkinliklere katıldınız mı?’ sorusunu sordu. İnanamadım. Yasal bir parti olan ÖDP’ye de terör örgütü dediler. Birleşik Haziran Hareketi’ne terör örgütü dediler. ÖDP yasalarla kurulmuş meşru bir siyasi partidir. Yapılan yerel ve genel seçimlere katılmış, belediye başkanlıkları kazanmış, eğer halkımız teveccüh gösterip yeterli oy verseydi bugün AKP yerine ülkemizi ÖDP yönetiyor olabilirdi. CHP milletvekili İlhan Cihaner de Birleşik Haziran Hareketi’nde yer alıyor. Cihaner’de mi terörist” dedi.

“BÜYÜKŞEHİRİN HIŞMINA UĞRADIM”
Mehmet Sarıca, TMMOB, KESK Şubeler Platformu ve bazı siyasi parti temsilcilerinin de katılımıyla Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlediği basın toplantısında Büyükşehir Belediyesi yöneticilerinin hışmına uğrayıp memuriyetten ihraç edildiğini de iddia etti.

Sarıca, “Yaşamının her evresinde her türlü terör ve anarşizme karşı, demokrasi için, insan hakları ve özgürlükler adına, barıştan yana hukuk kuralları içinde kalarak mücadele ettim. Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerince yapılan plan değişikliklerinin kamu yararına olmaması nedeniyle TMMOB İKK olarak itiraz edilip davalar açılmıştır. Şahsımın ne FETÖ ne bir başka terör örgütü ile ilişiğini bulamadılar, Birleşik Haziran Hareketi’ni, ÖDP’yi bahane ettiler ve kamudan ihraç edildim. İhraç edilen, açığa alınan tüm yönetici ve üyelerimiz tekrar görevlerine dönene kadar, ülkemizin üzerine karabasan gibi çöken OHAL kaldırılana kadar dayanışmayı daha da büyüterek mücadelemizi sürdüreceğiz” diye konuştu.

Mehmet Sarıca, OHAL Bürosu’na müracaat edeceğini ve bu merciden hukuk mücadelesini başlatabileceğine dair karar çıkması durumunda yargıya başvuracağını açıkladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı