REKLAMI GEÇ

Denizli yaşlanıyor

Denizli yaşlanıyor

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Denizli Bölge Müdürlüğü, yaşlanma ile ilgili istatistik verilerini açıkladı. Türkiye nüfusunun yüzde 7.7’sini 65 ve üzeri yaş grubu vatandaşlar oluştururken, Denizli’de bu rakam yüzde 9.4. Denizli en çok, 65 ve üzeri yaş nüfusuna sahip olan iller arasında 43. sırada.

/ DENİZLİHABER / 20 Mart 2014 Perşembe, 10:56

Her yıl Mart ayının 3. Haftası yaşlılar haftası olarak kutlanıyor. Yaşlılar Haftası dolayısıyla TÜİK yaşlılarla ilgili istatistik rakamlarını açıkladı. TÜİK’in verilerine göre, Denizli nüfusunun yüzde 9.4’ünü 65 ve üzeri yaş grubu vatandaşlar oluşturuyor.

TÜRKİYE ORTALAMASININ ÜZERİNDE
Türkiye genelinde 65 ve üzeri yaştaki nüfus oranı yüzde 7.7 olarak açıklanırken, Denizli’de bu rakam yüzde 9.4. TÜİK verilerine göre, 65 ve yukarı yaştaki nüfus oranına en yüksek il, yüzde 16,7 ile Sinop olurken, yüzde 3,2 ile Van, yaşlı nüfus oranının en düşük olduğu il oldu. Denizli en çok, 65 ve üzeri yaş nüfusuna sahip olan iller arasında 43. sırada.

ORTANCA YAŞ 35,6
Nüfusun yaşlanmasının bir göstergesi de ortanca yaş. Ortanca yaş Denizli’de yüzde 35,6 olarak açıklanırken, Türkiye genelinde ortanca yaş oranı yüzde 30,4 olarak belirtildi. TÜİK verilerine göre Denizli en yüksek ortanca yaşa sahip 28. il. Sinop, Balıkesir ve Edirne en yüksek ortanca yaşa sahip ilk üç il olarak açıklanırken, en düşük ortanca yaşa sahip iller ise, 18,7 ile Şırnak, 19 ile Şanlıurfa,19,7 ile Ağrı oldu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı