REKLAMI GEÇ

Denizlili işadamına Gürcistan’da gözaltı

Denizlili işadamına Gürcistan’da gözaltı

Denizlili işadamı Mehmet Sağlam, turizm Fuarı için gittiği Gürcistan’da valizinde çıkan ilaç nedeniyle gözaltına alındı. Sağlam’ı 30 Nisan’dan bu yana asistanıyla birlikte gözaltına tutan Gürcümakamları, işadamının valizinden çıkan ilacın uyuşturucu içerikli olduğunu iddia ediyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Mayıs 2015 Pazartesi, 12:26

Sağlam Tur’un sahibi Mehmet Sağlam, Turizm Fuarı’na katılmak üzere asistanı Tenzile Akyar ile birlikte Gürcistan’a gitti. 30 Nisan’da Sarp sınır kapısından bu ülkeye giriş yaptı. Sağlam’ın dört gündür gözaltında tutulmasına neden olan gelişmeler de bundan sonra yaşandı.

VALİZDEKİ İLACI SORDULAR
Kendisiyle görüştüğümüz Sağlam, 30 Nisan Perşembe günü Sarp Sınır Kapısı’ndan Türk gümrüğünü geçip Gürcistan’a giriş yaptıklarını, x-ray cihazından geçiş sırasında görevlinin “valizinizde ilaç var mı?” diye sorduğunu, kendisinin de “var” diyerek, “Apranax” isimli ilacı çıkarıp gösterdiğini söyledi. Sağlam, daha sonraki gelişmeleri şöyle anlattı:

REÇETE İSTEDİLER
“İlaca bakıp beni bir odaya aldılar. Başka ilaç olup olmadığını sordular, olmadığını ve bu ilacı da doktor reçetesiyle kullandığımı söyledim. Reçeteyi fotoğraf olarak veya mail yoluyla temin etmemi istediler. Türkiye’den istedim ve gelen reçeteyi kendilerine gösterdim.

TENZİLE AKYAR’IN VALİZİNİ DE AÇTILAR
Daha sonra tekrar valizimi açtırdılar. İçinde ne varsa kontrol ettiler. Daha sonra da yanımda bulunan bayan yardımcımın valizini istediler. Kendilerine içinde özel eşyalar olabileceğini söyleyip, bayan bir memurun bakmasını ifade ettim. Ancak erkek olan görevli bana hakaret ederek alizi açtı. İçinde bir şeyler aradı. Olmadığını görünce öyle bırakıp gitti. Benden de eşyaları toplamamı istedi.

BİR KAĞIT İMZALATMAK İSTEDİLER
Turizmci olduğumu, fuar için geldiğimi söylememe, bu konuyla ilgili broşürler göstermeme rağmen gözaltında tutmaya devam ettiler. Bunlar yetmezmiş gibi, önüme Gürcü diliyle yazılmış bir kağıt koyup, imzalamamı istediler. Yazılanları anlamadığımı, bu nedenle imzalamayacağımı, tercüman ya da avukat istediğimi söyledim. Görevli polisleri çağırdı. Ancak işin enteresan tarafı, imzalatmak istedikleri evrağı bir daha hiç görmedim .

EŞİ REÇETEYİ BATUM’A GÖTÜRDÜ
Gümrükten bizi 1 Mayıs Cuma günü saat 04.30’da alıp, Batum’daki bir karakola götürdüler. Bana receteyi ve doktorun yazısının aslının getirilip, kimliğimin verilip özgür birakilacagimi söylediler. Bunun üzerine eşim gece saat 23.00’te iki çocuğumuzu evde bırakarak, Denizli’den Antalya’ya, oradan Ankara’ya, Ankara’dan da Trabzon’a geldi. Trabzon’dan araç kiralayarak Batum’a ulaştı. Evrakları ve receteyi tercüme ettirerek karakola götürdük. Bu sefer de savcının karar vereceğini söylediler.

 

Yorumlar

irfan   -  Bağlantı 5 Mayıs 2015, 10:17

Nedense saatlerin geçmedigi diken üstünde sözde gezdigin ülke hiç ama hiç sempatileri olmadıgı sarpta başlıyor..yemek binlerce sorun..mümkünse adım atmayın özellikle eşiniz başörtülüyse…

Cihan   -  Bağlantı 4 Mayıs 2015, 16:17

Batum tur programlarını okursanız yanımızda ilaç bulundurmamamız istenir.

Elturko   -  Bağlantı 4 Mayıs 2015, 15:07

Adamlar rüşvet istemiş işadamı arkadaşta anlamamış, olayın özeti bu…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı