REKLAMI GEÇ

Heidelberg’de mangal başı buluşması

Heidelberg’de mangal başı buluşması

Denizli’nin Tavas İlçesi’ne bağlı Kozlar Köyü’nden gidip Almanya’ya yerleşen vatandaşlar, Heidelberg kentinde hemşehri buluşmasında bir araya geldiler. Buluşma o kadar coşkuluydu ki, Heidelberg’i memlekete çevirip mangal keyfi yaptılar.

/ DENİZLİHABER / 24 Mayıs 2013 Cuma, 14:41

Denizli’nin Tavas İlçesi’ne bağlı Kozlar Köyü sakinleri, Almanya’nın Heidelberg kentinde biraraya geldi. Heidelberg şehrinde geleneksel “Tavas Kozlar Köylüleri Tanışma ve Dayanışma’ gecesi düzenlendi. Almanya’nın Heidelberg şehrinde yaşayan Yaşar, Yavuz ve Yalçın Şanlıalp kardeşlerin ve Kozlar Köyü Yardımlaşma Derneği Başkanı Muharrem Akkeçeli’nin organize ettiği geleneksel hale gelen Kozlar Köylüleri’nin Tanışma ve Dayanışma Günü büyük katılımla gerçekleşti.

Her yıl geleneksel olarak yapılan etkinlik, önceki yıllarda Göppingen, Duisburg ve Avusturya Dornbirn şehirlerinde gerçekleştirilmişti.

Avrupa’da Kozlar Yardımlaşma Derneği’nin düzenlediği Denizli Tavas Kozlar Köylüleri Tanışma ve Dayanışma Günü’ne katılım oldukça yoğun oldu. Etkinliğe yaklaşık 50 aileden oluşan 200’e yakın kişi katıldı. Hemşerilerin adeta çıkarma yaptığı etkinlikte, hem hasret giderildi, hem de sorunlar konuşuldu.

Etkinlikte ayrıca yöresel halk oyunları da oynanarak canlı müzik eşliğinde halk türküleri söylendi. Dernek Başkanı Muharrem Akkeçeli “Etkinliğimize katılımın yoğun olması bizi sevindirdi. Bu tür etkinlikler tanışma ve dayanışma için önemli” dedi.

Yorumlar

Muharrem AKKECELI   -  Bağlantı 29 Mayıs 2013, 19:39

Bu etkinligimize katilan Dernek üyelerimize ve Avrupa da yasayan Kozlar köylülerimize tesekkür ederim.Inseallah gelecek senelerde daha fazla katilim olur.Seneye Allah izin verirse ayni yerde Genel kurul toplantimiz olacaktir.Simdiden tüm köylülerimizi davet ediyorum.SAYGILARIMLA!

Necati TAHAL   -  Bağlantı 24 Mayıs 2013, 17:28

Dernek Başkanı Muharrem AKKEÇELİ’ye tebrik ederim. Bu gönül işidir,bulunduğu ve yaşadığı yer mekan ,zemin neresi olursa olsun birlik olmanın,beraber olmanın duygusunu yaşatmaktır.Sahip çıkmak gerekir, desteklemek ve gönül verenlerin yanında olmak gerekir.Başarılar diliyorum. Saygılarımla.

samet   -  Bağlantı 24 Mayıs 2013, 17:11

Alman cumhurbaşkanının karşısındaki parkta mangal yaktıydık.kimse bişey demedi. amma kokorec yapmayaydık iyiydi. teyzeoğlu almanlara satmaya kalkınca yakalandık.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı