REKLAMI GEÇ

DYP’liler 1 ayda 2 vefatla sarsıldı

DYP’liler 1 ayda 2 vefatla sarsıldı

DYP’liler bir ayda yitirdikleri iki eski milletvekilinin acısıyla sarsıldı. 26 gün önce Haluk Müftüler vefat etti. Onu, yaklaşık 6 aydır uyutulan ve yaşam destek ünitesine bağlı tutulan Mehmet Gözlükaya izledi.

/ DENİZLİHABER / 17 Aralık 2013 Salı, 10:11

DENİZLİHABER

Gözlükaya da Müftüler de aynı kuşağın siyasetçisiydi ve ikisi de 72 yaşındaydı sevenlerine veda ettiklerinde. İkisi de 12 Eylül’de kapatılan AP’li ve bu partinin lideri Süleyman Demirel’e hep bağlı kaldı.

12 Eylül sonrası siyasi partilerin yeniden kurulmasının ardından Gözlükaya ve Müftüler’in adresi Demirel’in yeni partisi DYP oldu. Müftüler, Denizli Ticaret Odası Başkanlığından siyasete geçiş yapıp Denizli Belediye Başkanlığına aday oldu, ancak kazanamadı. Gözlükaya ise o yıllarda DYP İl Başkanlığını üstlendi.

PARLAMENTOYA BİRLİKTE GİTTİLER

Gözlükaya ve Müftüler, daha sonra şanslarını genel seçimde denedi ve 19. dönem DYP Denizli Milletvekili olarak parlamentoya gittiler. İkili 20. dönem de aynı partiden milletvekili seçildi. Yollar bu dönemin sonuna doğru kısa süreliğine ayrıldı. Müfütüler, 28 Şubat sürecinin ardından DYP’den istifa etti.

YİNE AYRILMADILAR

Bu ayrılık uzun sürmedi ve Müftüler DYP saflarına yeniden katıldı, ancak aktif siyasetten çekildi. 21. dönemde de Denizli Milletvekili seçilen ve DYP Grup Başkanvekilliği görevinde de bulunan, DYP’nin parlamento dışında kalmasıyla birlikte Mehmet Gözlükaya da aktif siyaseti bıraktı.

Köşesine çekilen ve günlerini ailesiyle geçiren Mehmet Gözlükaya’yı ölüme götüren başlangıç İstanbul seyahati oldu. Yaz aylarında torunuyla gezerken kalp krizi geçiren Gözlükaya, İstanbul’daki ilk tedavisinin ardından Denizli’ye getirildi.

Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yaşam destek ünitesine bağlı olarak yaşama tutunmaya çalışan Gözlükaya, dönem arkadaşı Müftüler’in 20 Kasım’daki ölümünden habersizdi ve takvim yaprakları 16 Aralık’ı gösterdiğinde vefat etti.

Yorumlar

MEHMET GENÇOĞLU   -  Bağlantı 17 Aralık 2013, 13:31

Mekanları cennet olsun….Mehmet GENÇOĞLU

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı