REKLAMI GEÇ

Ebeveynler çocuk haklarına dikkat çekti

Ebeveynler çocuk haklarına dikkat çekti

Denizli Koruyucu Aile Derneği’nin çağrısıyla bir araya gelen ebeveynler, çocuk haklarına dikkat çekmeye çalıştı, düzenlenen etkinlikte çocuk gibi oynayıp zıpladı.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 22 Kasım 2014 Cumartesi, 17:21

Denizli Koruyucu Aile Derneği, Dünya Çocuk Hakları günü dolayısıyla Forum Çamlık Alışveriş Merkezi önünde Haydi çocuk Olalım etkinliği gerçekleştirdi. Etkinlikte çocuk haklarını anlatabilmek için büyükler, çocuk kılığına girip broşür dağıttı. Müzik eşliğinde dans edip eğlenen çocuklara da pamuk şeker ve balonlar dağıtıldı. Oluşturulan fotoğraf portalında ise çocuklar ebeveyn, ebeveynler çocuk oldu.

Etkinlikte konuşan Koruyucu Aile Derneği Başkanı Ayfer Doğan, çocuk haklarının çeyrek asır önce hayata geçirildiğini, ancak ülkemizde ve dünyada çocuk hakları alanında ciddi sıkıntılar yaşandığını vurguladı.

ic

Çocuklarımızın eğitim,gelişme, kendini ifade etme gibi çok yaşamsal hakları bulunduğunun altını çizen Doğan,“Tabiki en temel hakkı, yaşama hakkı. Ancak dünyaya bakıyorsunuz savaş, terör, şiddet, ihmal, istismar, erken evlilikler, suça sürüklenmeler var. Birçok alanda çocukların haklarınıhayata geçirmekte güçlük çekiliyor. Çocuklar anne babanın bir malı değil, toplumun bir bireyi. Onlar bu toplumun onurlu, saygın bir bireyi olarak algılarsa, birçok sorunu halletmiş olacağız. Bugünde burada vatandaşlarımıza çocuk haklarını anlatmaya çalışıyoruz” dedi.

Çocuklar savunmasız ve henüz kendi haklarını savunacak nitelikte olmadıklarını kaydeden Doğan,“O yüzden onların hakları savunmak yetişkinlere düşüyor. Yetişkinlerin bilinçlenmesi çok önemli. Bunun için‘bugün haydi çocuk olalım’ dedik” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı