REKLAMI GEÇ

Engelli yolcuyu indiren minibüsçüye ceza

Engelli yolcuyu indiren minibüsçüye ceza

Bağbaşı hattında çalışan ve engelli yolcuyu araçtan indiren minibüsçüye Büyükşehir Belediyesi, Şoförler ve Otomobilciler Odası ile trafik ekibi tarafından ceza uygulandı. Ayrıca 10 gün seferden men cezası verildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Aralık 2016 Pazartesi, 12:21

Hacıkaplanlar Mahallesi’ndeki Hürriyet Ortaokulu’nda engelli kadrosundan görev yapan Erdinç Irmak, geçen hafta Cuma günü mesai bitiminde oturduğu Bağbaşı Mahallesi’ne gitmek üzere Yeniyol hattında çalışan 20 M 0452 plakalı minibüse binmiş, ancak kısa bir süre sonra çok yer kapladığını söyleyen minibüs şoförü tarafından araçtan indirilmişti.

Yüzde 80 engelli olan Irmak’a yönelik bu tavır başta Denizlihaber.com olmak üzere bazı internet siteleri tarafından kamuoyuna duyurulurken, sosyal medyadaki paylaşımlarla da minibüs şoförüne tepki yağdı.

Yaşanan bu olaya duyarsız kalmayan Denizli Şoförler ve Otomobilciler Odası, minibüsçü hakkında harekete geçti. Oda Başkanı Köksal Semerci, minibüsün 10 gün duraktan men edildiğini ve bu süre içersinde sefere çıkamayacağını, ayrıca durak içinde 50 lira ceza uygulaması yapıldığını açıkladı.

Minibüsle ilgili bir başka işlem de Büyükşehir Belediyesi’nce yapıldı. Minibüse Kabahatlar Kanunu’na göre 219 lira para cezası kesildi. Trafik ekibince de 90 liralık ceza uygulaması yapıldığı bildirildi.

Yorumlar

taylan ödemiş   -  Bağlantı 5 Aralık 2016, 12:50

Bence caydırıcı değil daha fazla olmalıydı para cezası.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı