REKLAMI GEÇ

Hasan Celal Güzel yaşamını yitirdi

Hasan Celal Güzel yaşamını yitirdi

Bir süredir bulunduğu Denizli’de ağırlaşan ve Ankara Güven Hastanesi’ne sevk edilen Hasan Celal Güzel, kurtarılamadı. Birden bire fenalaşan Güzel, Sağlık Bakanlığı’na ait ambulans helikopterle Ankara’ya sevk edilmişti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Mart 2018 Pazartesi, 09:38

Denizli’de özel bir hastanede tedavi gören eski bakan ve Türk siyasetinin önemli isimlerinden Hasan Celal Güzel (73), dün sabah saatlerinde fenalaşmış, bunun üzerine kente Sağlık Bakanlığı’na ait bir ambulans helikopter gönderilmişti.

Ambulans helikopterle Ankara Güven Hastanesi’ne nakledilen Güzel’in, akciğer enfeksiyonu ve bağırsak problemi tanısıyla yoğun bakıma alındığı duyurulmuştu. Güzel’in oğlu Mustafa Veysi Güzel’in verdiği bilgiye göre Denizli’den Ankara’ya sevk edildiğinde ve Güven Hastanesi’ne götürüldüğünde bilinci açıktı. Yoğun bakıma alınıncaya kadar da konuşuyordu. Hatta oğul Mustafa Veysi Güzel, bu nedenle genel durumu ile ilgili açıklamayı bugüne bırakmış, “Yarın genel sağlık durumu hakkında bilgi vereceğiz” demişti.

Kısmet olmadı. Keza sabah saatlerinde acı haber geldi. Güzel’in sağlık durumu tüm müdahalelere rağmen saatler geçtikçe kötüye gitmiş, sabah saatlerinde yaşamını yitirmişti.

İLGİNÇ BİR ŞAMPİYONLUĞU VARDI
Özel’in yakın çalışma arkadaşlarından ve ANAP’ın iktidar olduğu yıllarda Milli Eğitim Bakanlarından olan Güzel, 90’lı yılların ikinci yarısında bir parti kurmuş, vatandaşla el sıkışma ve öpüşme rekoru kırmıştı. Gezdiği şehirlerde elinden geldiğince yürümeyi tercih eden ama gördüğü her vatandaşı elinden tutup kendine doğru çekerek yanaklarından öpen renkli siyasetçi, Denizli’de de Çınar Bayramyeri arasını neredeyse bir saati aşkın bir mesafede kat etmiş, o esnada yüzlerce vatandaşın elini sıkıp, yanaklarını öpmüştü.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı