REKLAMI GEÇ

Heykeltıraşlık para kazandırmadı dövmeci oldu

Heykeltıraşlık para kazandırmadı dövmeci oldu

Eğitimini aldığı resim öğretmenliğini yapmak yerine heykeltıraşlığı tercih eden, ancak para kazanamayınca “dövme” sanatına yönelen Ozan Varel (31), İstanbul Tattoo Convention 2014’de iki ödül birden kazanarak uluslararası arenada adını duyurdu.

Engin Ünal / DENİZLİHABER / 12 Ekim 2014 Pazar, 10:55

Dövme sektörünün öncülerinden Golden Arrow Tattoo & Piercing tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen İstanbul Tattoo Convention2014’e, Denizlili dövme ustası Ozan Varel damgasını vurdu. Varel, uluslararası prestiji hayli yüksek olan bu organizasyonda dereceye girdi. Varel, “realist” kategorisinde ikinci, “küçük dövme” kategorisinde üçüncü oldu.

Dövme sanatında uluslararası üne sahip isimlerin de katıldığı bu organizasyonda ödül kazanmaktan mutlu olduğunu belirten Ozan Varel, “Sanatçıların geleneksel ve modern yöntemlerle yaptıkları çalışmaları beğeniye sundukları yarışmaya kendi hazırladığım tasarımla katıldım. Uygulamayı verilen süre içinde yaptık. Dünyanın en önemli sanatçıları ve dövme tutkunlarını bir araya getiren, uluslararası prestiji olan bir organizasyondan iki ödülle dönmek güzel bir olay” dedi.

İNCİLİPINAR’DAKİ HEYKELLER ONUN
Asıl mesleğinin resim öğretmenliği ve heykeltıraşlık olduğunu aifade eden Ozan Varel, “Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitimi Bölümü’nden mezun oldum. Ancak hiç öğretmenlik yapmadım. Mezuniyet sonrası bir süre heykel çalışmalarım oldu. İncilipınar Parkı’ndaki 22 heykel benim eserim” dedi.

PARA KAZANAMAYINCA DÖVMECİ OLDU
Dövme sanatına geçişini de anlatan Varel, “Birçok çalışma yaptım ama para kazanamadım. Karın tokluğuna çalışmaktan bıktım ve son yıllarda hızla yaygınlaşan dövme sanatıyla ilgilendim. Gerekli eğitimleri aldım. Resim öğretmenliği eğitimi aldığımdan tasarım hazırlamakta zorlanmadım. 2006 yılından bu yana da bu sanatı icra ediyorum” diye konuştu

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı