REKLAMI GEÇ

İNCELENECEK BALIĞI AFİYETLE YEDİLER

İNCELENECEK BALIĞI AFİYETLE YEDİLER

Amatör bir balıkçı Gökpınar Baraj Göleti’nde kefal tuttu. Balığı incelemek isteyen bilim adamları girişimde bulundu ama avcı balığı afiyetle yemeden yetişemedi.

Selami Aydın / DENİZLİHABER / 16 Kasım 2017 Perşembe, 15:36

Denizlili amatör balık avcıları yine ilginç bir olayın altına imza attı. Recep Yazıcıoğlu Gökpınar Baraj Göleti’nde doğal olmayan bir tür balık yakalandı. Süleyman Demirel Üniversitesi ve Ege Üniversitesi’nden iki bilim adamı balığı incelemek istedi ama avcı balığı yemeden yetişemedi. İşte o ilginç olayın öyküsü…

GÖKPINAR’DA DENİZ KEFALİ
Amatör balıkçıların uğrak avlaklarından biri olan Recep Yazıcıoğlu Gökpınar Baraj Göleti’nde amatör bir avcı geçen hafta içinde bir kilonun üzerinde ağırlığa sahip deniz kefali tuttu. Aynı anda bölgede av yapan diğer amatör balıkçılar iç sularda doğal olmayan bu türe şaşırdı ve balıkçının yanına giderek olayın gerçek olup olmadığını inceledi. Bu sırada Denizli Amatör Sportif Olta Balıkçıları ve Su Ürünlerini Koruma Derneği (DENOLDER) üyesi bir amatör avcı olan Deniz Reklam adlı reklam, baskı, tebala işi yapan firmanın sahibi Mahmut Sayın balıkla bir fotoğraf çekildi ve sosyal medya hesabında paylaştı. DENOLDER üyeleri daha sonra bu fotoğrafı derneğin facebook’taki sayfasında da paylaştı.

BİLİM ADAMLARI HEMEN FARK ETTİ
Fotoğrafın sosyal medyada paylaşılmasından hemen sonra Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi İç Sular Bölümü Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Esat Tarık Topkara, DENOLDER Başkanı Halil İbrahim Kartlı ile temasa geçti. Fotoğrafın altına yorum yapan bilim adamı aynı balığa rastlanması durumunda buzlukta korunarak kendisine iletilmesini, incelemek istediğini söyledi.

BÖLÜM BAŞKANININ DA GÖZÜNDEN KAÇMADI
Denizli’de iç sulardaki türleri araştıran çalışmaları ile bilinen Süleyman Demirel Üniversitesi Su Ürünleri Temel Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Osman Çetinkaya da tutulan kefalin kendisine uluştırılmasını istedi. Denizli’de iç sular biyolojisi üzerine çalışma yapan bilim adamı doğal olmayan bu türü incelemek için DENOLDER Başkanı Halil İbrahim Kartlı ile temasa geçti.

BALIKÇIYA ULAŞILDI AMA BALIK ÇOKTAN YENMİŞTİ
DENOLDER yönetimi iki bilim adamının talebini yerine getirmek için tutulan kefalin peşine düştü. Kısa süre sonra balığı tutan avcının, Gökpınar’ın bu cömertliği karşısında kayıtsız kalmadığını ve balığı yediğini öğrendiler. Denizlili avcıların aynı avlakta daha önce de kefale rastladıkları iddia ediliyor. Bu türün gölete nasıl geldiği ise şimdilik gizemini koruyor.

Yorumlar

SERDAR   -  Bağlantı 17 Kasım 2017, 17:26

haberin icerigini düzgün okuyun resim deki kişi balıkla fotoğraf cektirmiştir. balıgı yakalayan başkasıdır.resme bakıp yorum yapmayın

Ali   -  Bağlantı 17 Kasım 2017, 15:23

Açlıktan ölüyon mu be abi

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı