REKLAMI GEÇ

Küçük Muhammet’in ölüm nedeni araştırılıyor

Küçük Muhammet’in ölüm nedeni araştırılıyor

Rahatsızlanarak kaldırıldığı Denizli Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybeden Arif Yalınkaya İlkokulu 4/E sınıfı öğrencisi 11 yaşındaki Muhammet Hüseyin Alptekin’in ölüm nedeni araştırılıyor. Üzüntü yaratan olaya ilişkin adli ve idari soruşturma başlatıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Mart 2018 Perşembe, 16:50

Arif Yalınkaya İlkokulu 4/E sınıfı öğrencisi 11 yaşındaki Muhammet Hüseyin Alptekin, kusma, ishal ve karın ağrısı şikayetiyle getirildiği Denizli Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybetmiş, olayın ardından ihmal iddiaları ortaya atılmıştı.

Sağlık Müdürlüğü hem yaşanan olay, hem de iddialara ilişkin açıklama yaptı. Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Muhammet Hüseyin Alptekin’in daha önce hastaneye başvuru kaydı olmadığı ve 13 Mart 2018 tarihinde geldiğinin tespit edildiği belirtildi.

Açıklamada, “Daha öncesinde sağlıklı olduğu belirtilen ve bir gün önce başlayan kusmaları, ishal ve karın ağrısı nedeniyle hasta, 13.03.2018 tarihinde Denizli Devlet Hastanesi Çocuk Polikliniği’ne başvurmuş, Çocuk Hastalıkları ve Sağlığı Uzmanı tarafından değerlendirilmiştir. Hastanın muayenesinde; şuurunun açık olup durumunun normal olduğu, hastanın kusmaya bağlı hafif dehidratasyonu (sıvı kaybı) olduğundan sıvı desteği alması ve tetkiklerinin yapılması amaçlı acil müşahedeye alındığı tespit edilmiştir. Aileye sorularak kronik bir hastalığı olmadığı öğrenilince sıvı desteği sağlanması için Çocuk Servisine yatışı yapılmıştır. Servise geldiğinde tansiyon, nabız ve solunum fonksiyonları normal olup burada tedavisi başlamıştır. Hatta hasta bulantısının geçtiğini söyleyip çay içmek istemiştir. 3 saat boyunca ölçülen hayati bulguları normal olan Muhammet Hüseyin Alptekin’de gelişen ani kardiyak arrest (kalp durması) sonrası hemen Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi’ne alınmış, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmiştir” denildi.

Hastanın alınan kan testlerinde ve müdahale esnasında Çocuk Kardiyoloji Uzmanı ve Çocuk Yoğun Bakım Uzmanı tarafından birlikte yapılan değerlendirmelerde: bu ani gelişen kalp durmasını açıklayacak bir durum tespit edilemediğinin belirtildiği açıklamada, olayla ilgili olarak adli ve idari soruşturmanın başlatıldığı bildirildi.

Yorumlar

tuğba demirci   -  Bağlantı 16 Mart 2018, 10:46

umarım hızlı bir şekilde sonuç ortaya çıkar.hiç bir hastalığı yokken sıvı takviyesinden 3 saat sonra kalbi durdu denildi ve mantıklı bir açıklama hiç kimse yapamadı.minicikti daha paşamız.eğer bir ihmal söz konusuysa suçluların cezalandırması gerekir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı