REKLAMI GEÇ

Milli Piyango talihlisi huzurevinde yaşıyor

Milli Piyango talihlisi huzurevinde yaşıyor

Milli Piyango’nun yılbaşı büyük ikramiyesi tam 50 milyon lira. Herkes o gecenin talihlisi olma hayalinde. Peki zamanında böylesine bir ikramiyenin talihlisi olanlar şimdilerde nasıl yaşıyor. İşte o hikayelerden biri; 1965 yılbaşı çekilişinde büyük ikramiyeyi tutturan Ahmet Sarı, bugün 82 yaşında. O zamanlar toprak ağası olan Sarı, şimdi 140 lira yaşlılık aylığı ile Çivril Huzurevi’nde yaşamını sürdürüyor

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 4 Aralık 2014 Perşembe, 12:20

Milli Piyango İdaresi’nin yılbaşı biletlerinin satışa sunuldu. Büyük ikramiye tam 50 milyon lira. Çeyrek bilete çıksa bile pek çoğumuzun hayalini bile kuramayacağı bir servet kazandıracak talihlilere…

Bugünlerde birçok vatandaşın hayalini yılbaşı gecesi gerçekleştirilecek çekilişin talihlisi ya da talihlileri arasına girebilmek süslüyor. Peki eskilerde bu mucizeyi yaşayanlar bugün nasıl bir yaşam sürüyor.

O duyguyu 1964’ü 1965’e bağlayan yılbaşı ikramiyesini kazanarak yaşayan Ahmet Sarı, bugün 82 yaşında. Ahmet Sarı’nın, Afyon’un Denizli’ye sınır ilçesi Dazkırı’nın bir köyünde yaşadığı mutluluğun üzerinden tam 50 yıl geçti.

denizli-milli-piyango-zengini-huzur-evi-nde-ic

ŞİMDİ BİR HUZUREVİNDE
Geçen uzun seneler Sarı’nın elinden yalnızca gençliğini değil aslında önemli büyüklükteki servetini de aldı. Şimdi 140 lira yaşlılık aylığıyla Çivril Huzurevi’nde geçiriyor yaşamını.

10 BİN TL İKRAMİYE
Dazkırı’nın Akyarma köyünün önemli zengilerinden biriydi Ahmet Sarı. 4’ü kız 6 çocuk babasına büyük ikramiye şansı, aslında hali vakti yerindeyken vurdu. O yıllarda beşte bir bilet olduğunu dile getiren Sarı’ya, büyük ikramiye beşte birlik biletine çıktı. 50 bin liralık büyük ikramiyeden payına düşen10 bin lira kazanan Ahmet Sarı bugünün parasıyla 3 milyon liralık bir servete daha sahip olmuştu.

denizli-milli-piyango-zengini-huzur-evi-nde-ic-1

KOYUN 2.5 LİRA İDİ
Ahmet Sarı, büyük ikramiye kazandığı yılı tam olarak hatırlamıyor. Üzerinden geçen 50 yıl nedeniyle değil o günü, o yılları bile hatırlamakta bile güçlük çekiyor şimdi Ahmet Sarı. Ama bildiği tek şey o dönemlerde ortalama ağırlıkta bir koyunun fiyatının 2,5 lira olduğu…

ÇOCUKLARININ MÜRÜVVETİNE HARCAMIŞ
Kendi hesabına göre bugün 3 milyon lira değerindeki büyük servetin çoğunu çocuklarının mürüvvetleri için harcadığını dile getiren Sarı, 6 çocuğunun düğününü de o ikramiyeden kazandığı paralarla gerçekleştirdiğini söyledi. İkramiyenin 140 liralık kısmını bankada bıraktığını da dile getiren Sarı, 10 yıl boyunca herhangi bir işlem yapılmadığı için devletin parasına el koyduğunu yıllar sonra öğrendiğini belirtti.

İKRAMİYEYİ ÇOK ÖNEMSEMEMİŞ
Mevcut ekonomik durumu nedeniyle o yıllarda kazandığı parayı çok fazla önemsemeyen denizli-milli-piyango-zengini-huzur-evi-nde-ic-2Ahmet Sarı, 10 Bin liralık ikramiye için “Aslında büyük bir para değildi” yorumu yapıyor. “Aldığım para ile tanesi 2.5 liradan birkaç koyun aldım. 6 çocuğumu evlendirdim para bitti” diye konuşan Sarı, çocukları bir bir evlenip yuva kurunca tarlalarla uğraşacak kimsesi kalmadığı için zamanla önce tarlaları, ardından diğer gayri menkullerini satmaya başladı. Elinde kalan son evini 1200 liraya sattığını dile getiren Sarı, 1983’te eşinden de ayrıldı. 4 yıl önce Çivril Huzurevi’ne yerleşti. Bakıma muhtaç olduğu için devlet 140 lira yaşlılık aylığı bağladı. Sarı, huzurevi yaşamı için “Şimdi devlet ayda 140 lira veriyor. Onunla kendi ihtiyaçlarımı karşılıyorum. Burada arkadaşlar var.
Onlarla vakit geçiriyorum” dedi.

“4 YIL MUHTARLIK YAPTIM”
Doğup büyüdüğü Akyarma köyünde 4 yıl muhtarlık yaptığını da söyleyen Ahmet Sarı’nın heyecanla mutlulukla anlattığı tek anısı muhtarlık ile ilgili anıları. Sarı, ilk kez o dönem Ankara’yı görmüş. “ Köye içme suyu gelmesi için Ankara’ya gittim” diyen Sarı “Biraz zor oldu ama sonunda köye içme suyunu getirdim” dedi.

“ŞİMDİ ÇIKSA EV ALIR HACCA GİDERDİM”
Sarı, şimdi büyük ikramiye çıksa ilk yapacağı şeyin bir ev almak olduğunu söylüyor. Sarı’nın ikinci hayali ise hacca gitmek. Ahmet Sarı, öte yandan 60 yaş üzeri 78 kişinin kaldığı huzurevinde bugüne kadar büyük ikramiye talihlisi olduğunu hiç kimseyle paylaşmamış.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı