REKLAMI GEÇ

O artık not tutabilecek

17 yaşındaki spastik engelli Furkan Özhan, derslerde not tutamadığı için sıkıntı yaşıyordu. Tek umudunu Denizli Umut Çocuklarını Yaşatma ve Koruma Derneği gerçekleştirdi.

/ DENİZLİHABER / 22 Kasım 2007 Perşembe, 01:00

Denizli Kayhan 75. Yıl Çok Programlı Lisesinde okuyan spastik engelli 17 yaşındaki Furkan Özhan’a, derslerinde not alabilmesi için Denizli Umut Çocuklarını Yaşatma ve Koruma Derneği tarafından laptop hediye edildi. Derslerde not alamadığı için derslerine çalışamayan ve arkadaşlarından hep geri kalan Furkan, önündeki bu engeli kendisine hediye edilen laptop ile aştı. Derslerde yaşadığı engeli kendisine alınan laptop ile aşacağı belirten, Furkan ise derslerine çalışamadığı için bir yıl sınıfta kaldığını belirtti.

Artık derslerime daha iyi çalışacağım

17 yaşındaki Furkan kendisine hediye edilen laptop ile bundan sonra derslerine daha iyi çalışacağını söyleyerek, “ Geçen yıl derslerimde not alamadığım için sınıfta kaldım. Anne ve ailem bana yardımcı oldu ama yinede derslerime yeterli derecede çalışamadım. Benim bu durumumu gören dernek yetkilileri harekete geçerek benim için laptop aldılar. Artık bundan sonra derslerime çalışacağım. Buradan benim gibi olan tüm arkadaşlarıma sesleniyorum. Unutmasınlar ki arkamızda bizleri destekleyen bir sürü insan var. Bizlerde okuyup meslek sahibi olabiliriz. Yeter ki gücümüzü ve inancımızı kaybetmeyelim” dedi.

Yardımlaşma ile engelli aşacaklar

Lise 1. sınıf öğrencisi Furkan Özhan’ın derslerine çalışması için laptop hediye eden Denizli Umut Çocukları Yaşatma ve Koruma Derneği Başkan Yardımcısı Nesrin Akbeyik ise Furkan’ın bu durumunu gördüklerini ve inceleme sonucunda laptoplu bir çözüm bulduklarını söyledi. Akbeyik, “ Pamukkale Üniversitesi Personel Dairesinin yardımlarıyla Furkan’a bir adet laptop aldık. Kendisi derslerinde not alamıyordu. Bundan sonra ders notlarını laptop ile alacak ve derslerine çalışacak. Artık engellilerimizin engellerini teknoloji ile aşmaya çalışıyoruz. Furkan’da bunlara en güzel örnektir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı