REKLAMI GEÇ

Özeliz farklıyız farkında mısın?

Özeliz farklıyız farkında mısın?

Çamlık Özel Eğitim Uygulama Merkezi, ‘Dünya Otizm Farkındalık Günü’ dolayısıyla etkinlik gerçekleştirdi. Denizli Valiliği önünde toplanan otizmli çocuklar ve aileleri Çınar Meydanı’na yürüdü. Ellerinde “Özeliz, Farklıyız Farkında mısın?” yazılı pankart taşıyan öğrenciler, burada Pamukkale Üniversitesi Müzik Bölümü öğrencilerinin verdiği konserle coştu.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 2 Nisan 2015 Perşembe, 12:14

“Dünya Otizm Farkındalık Günü” etkinlikleri kortej yürüyüşü ile başladı. Çamlık Özel Eğitim Merkezi’nin düzenlediği etkinlikte, Denizli Valiliği önünde toplanan otizmli çocuklar ve aileleri, önce Vali Şükrü Kocatepe’yi ziyaret etti.

ic-3
Ardından, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü’nün de katıldığı kortej yürüyüşü ile Çınar Meydanı’na gelen çocuklar, İsmail Tosunoğlu Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi öğrencilerinden oluşan Mehter Takımının marşlarıyla coştu.

ic-2

Pamukkale Üniversitesi Müzik Bölümü öğrencileri, özel çocuklar için  konser verdi. Otizme dikkat çekmek ve toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla gerçekleştirilen etkinlikte sorunlarını dile getiren otizmli çocuk annesi Birsen Yurtseven, ailelere ve yetkililere seslendi.

Öncelikle çocuklarının tam gün devam edebileceği bir okula ihtiyaçları olduğunu belirten Yurtseven, “ İki çocuk annesiyim. İlk çocuğum Canberk otizmli. Aslında otizimli çocuklar engelli değil. Onların özel eğitimle normal yaşantılarına devam etmeleri mümkün. Tabi burada ailelerin çocuklarına yaklaşımı da çok önemli. Çok çabuk sinirleniyorlar. Eğer küçük yaşlarda onlara sevgi ile yaklaşır, ilgi alanları iyi tespit edilebilirse, büyüdüklerinde daha sorunsuz bir yaşam sürebilirler” dedi.

denizli-vatan-partisi-mehmet-iyice-ic-1

Yurtseven ayrıca otizmli çocukların zihinsel engelli çocuklarla birlikte eğitim gördüğünü de belirterek, 2 ayrı okula ihtiyacımız var. Bunun için okul yaptıracak hayırseverimiz de mevcut. Ancak yetkililerden henüz bir cevap gelmedi” diye konuştu.

ic-1

Çınar Meydanı’ndaki etkinlik lokma ve fidan dağıtımı ile sona erdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı