REKLAMI GEÇ

Pazarlama öğretmenine şok

Pazarlama öğretmenine şok

Acıpayam’da oturan Fatıma Demirci, eğitimini aldığı pazarlama öğretmenliği mesleğini yapabilmek için KPSS’ye girdi. 85 kontenjanı bulunan branşta, sınav sonucu 44’üncü sıraya yerleşen Demirci’nin sevinci uzun sürmedi. Çünkü yerine muhasebe öğretmeni atandı.

Hüseyin Özgenç / DENİZLİHABER / 30 Eylül 2014 Salı, 12:33

Her yıl atama sevinçleriyle olduğu kadar skandallar ve adaletsizlikleriyle de gündeme gelen Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda (KPSS) bu yıl da sıkıntılar yaşandı. En büyük sıkıntıyı ise Acıpayam’da oturan pazarlama öğretmeni 25 yaşındaki Fatıma Demirci yaşadı.

öğretmen1

Gazi Üniversitesi Ticaret ve Turizm Fakültesi Pazarlama Öğretmenliği Bölümü’nden mezun olduktan sonra atamabekleyen Demirci ,geçtiğimiz temmuz ayında yapılan KPSS’ye girdi. P10 puan türünde 63,50847 puan alan Demirci,kendi branşında 44’üncü sıraya yerleşti.

Milli Eğitim Bakanlığı, eylül dönemi öğretmenlik için başvuru ve atama duyurusunda 85 pazarlama öğretmeni alacağını duyurdu. 44’üncü sıradan başvurusunu yapan genç öğretmen, atamaya kesin gözüyle bakıyordu. Ancak 19 Eylül’den sonra açıklanan tercihleri gören Fatıma Demirci büyük şok yaşadı.

Çünkü; Milli Eğitim Bakanlığı, Talim Terbiye Kurulu’nun ‘Öğretmenliğe atamaya kaynak programlar’çizelgesine atıfta bulunarak 85 kontenjanın 42’sini pazarlama öğretmenliğinden, 43’ünü ise ikinci tercihte bulunan muhasebe ve finans öğretmenlerinden atadı. Acıpayamlı Fatıma Demirci ile birlikte 43 pazarlama öğretmeni şok yaşadı.

İnternet üzerinden örgütlenen 43 pazarlama öğretmeni soluğu Milli Eğitim Bakanlığı’nda aldı. Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri ile görüşmeye çalışan öğretmenler tatmin edici bir cevap ve sonuç alamadan geri döndü. Hakkını yasal yollardan arayacağını belirten genç öğretmen, 43 arkadaşıyla birlikte kendisinin mağdur edildiğini iddia etti.

öğretmen2

Fatıma Demirci, “Sınav sonucu 44’ncü sıraya yerleştiğimi görünce yıllardır beklediğim gün geldi sandım. AncakBakanlığın atama sonuçlarını açıklamasıyla şok oldum. Bakanlık, benim gibi 43 arkadaşımı atamadı. Aslında atanacak pazarlama öğretmeni kalmadığında ikinci tercih olarak muhasebe öğretmeni atanabilir. Ancak ben ve 43 arkadaşım sırada beklerken hakkımız yenerek , yerimize muhasebe öğretmeni atandı. Hakkımızın yendiğini düşünen 43 arkadaşımla birlikte hukuki yolları sonuna kadar kullanacağız” dedi.

Yorumlar

ANIL   -  Bağlantı 1 Ekim 2014, 09:26

Ben hep diyorum.Bunlara eğitimli insan lazım değil, bunlara koyun lazım.Eğitimli insan bunlara oy vermez.Ee, dolayısıyla bunlar çocuk oyuncağına çevirip, eğitim-öğretimi bitirecekler ki bunlara oy çıksın.Başka türlüsü bunlara yaramaz, işlerine gelmez

Volkan   -  Bağlantı 1 Ekim 2014, 08:26

Tek kelime ile rezillik.Aklı olan,imkanı olan bu ülkeden kaçsın…

haydar   -  Bağlantı 30 Eylül 2014, 16:53

eğitimin içine nasıl edilir? 12 yılda 5 bakan değiştirip kaç kuşak mağdur edilir? sorular cemaate nasıl verilir? cemaatle kavga edince dersaneler nasıl kapatılır? müdürler nasıl yer değiştirilir?sınavın adı kakere değiştirilir?rezaletin hepsi burada

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı