REKLAMI GEÇ

Sandıras’ın Mavilisi ile ikinci buluşma

Sandıras’ın Mavilisi ile ikinci buluşma

Fotoğraf Sanatçısı Zeki Akakça, tam 13 yıl önce bir Eren Günü’nde Sandıras Dağı’nda fotoğrafını çektiği ve yayınladığı albümün kapağında ölümsüzleşen Cemile Teyze ile tekrar karşılaştı. Yüzünde geçen yılların izleri vardı. Bir de yitirdiği evladının acısı… Ama yine maviler içindeydi Cemile Teyze… Akakça, Cemile Teyze ile yıllar sonraki duygusal buluşmasını böyle kaleme aldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Eylül 2014 Salı, 13:43

Yıllar yıllar öncesi yine bir EREN GÜNÜ etkinliğiydi.

Kırmızı kayalı tozlu topraklı ve koyu isli ateşler arasında adak pişirmek için kımıldanan bir mavi renkti gözüme çalınan.

Yaklaşıp izlemeye koyulduğumda farkında bile değildi izlendiğinin.

Neden sonra isler arasında beni gördü. Ama işine devam etti. Kestiği kurbanını oğluyla beraber şiş’e takıp çevirip tütsüleyip işini tamamlama derdindeydi.

Yaklaşıp konuştuktan sonra fotoğraf çekmeme izin vermişti.

ic-5

Sanırım benden sonra başka bir fotoğrafçı arkadaşım daha aynı zamanda çekimler yapmıştı.

Aradan birkaç yıl geçti onun fotoğrafını ilk önce 2004’te açtığım kişisel sergimde Denizli de, sonra 2005’te Ankara’da açtığım kişisel sergimde izleyenlerin beğenisine sundum.

Yine Ankara’daki sergide bir ulusal tv kanalında sergimde beni en iyi anlatan fotoğraflardan olarak onun portresini göstermiştim.

ic-4

Zamanın akışına kapılmışken 2011 sonlarında çıkan ilk albümüm “Denizlinin Renkleri”nde bu kez onun portresi kapak olarak ölümsüzleşti.

Aradan geçen sürede fotoğraflarını gönderdim. Zira onunla Eren’de bir daha karşılaşamadık. Son üç yıldır ise o gelemiyordu değişik sebeplerle…

Ve bu yıl yine onun kapak olduğu albümden bir tane daha çantama koyarak Eren’e gittim belki bulurum diyerek.

ic-3

Uzun aramalar sonrası orada olduğunu öğrendim ocağını buldum. Yine benim fotoğrafını çektiğim kayanın dibindeki ocaktaydı ve bu kez torunu ile beraberdi. Oğlunu geçen yıllar içinde toprağa vermişti çünkü…

ic-1Yaklaştığımda bir alay fotoğrafçının çevresinde onu fotoğrafladığını gördüm. Yine maviliydi. Yine kara isli, kırmızı alevli ocak önünde duruyordu.

Rahatsız etmemek için ayrılıp beklemek ve biraz çekim yapmak için çevrede dolanırken ocağından ayrılıp “suya gittiğini” öğrendim. Kartal Gölü ile Eren düzü arasında bulunan Kartal Pınarına su doldurmaya gitmişti…

Dönüş yoluna hemen koyulursam bulabilirdim. Öyle yaparak pınarda Sandıras Dağı’nın Mavilisi Cemile Teyze ile buluşabildik ve duygusal anlardı benim için.

Gönderdiklerimi eksik de olsa almıştı ama bu kez birinci elden alıyordu.

Biraz söyleşip iyi dileklerle ve helalleşerek ayrıldık. O Güneye ben kuzeye doğru yol aldık.

Belki gelecek yıl tekrar karşılaşırız diyerek…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı