REKLAMI GEÇ

Savcı Kayasu vefat etti

Savcı Kayasu vefat etti

12 Eylül darbecilerinin yargılanması için hazırladığı iddianameyle tanınan Denizlili Cumhuriyet Savcısı Sacit Kayasu vefat etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Kasım 2014 Cumartesi, 11:47

Adana Cumhuriyet Savcısı iken Kenan Evren’in yargılanması için 2000 yılında iddianame hazırlayan, bu nedenle önce açığa alınıp, 2003 yılında Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) kararıyla meslekten ihraç edilen Kayasu, akciğer kanserine yakalanmıştı.

İstanbul’da bir yıldır tedavi gören ve sağlık durumu iyice ağırlaşan Sacit Kayasu, dört gündür yoğun bakımda tutuluyordu. 56 yaşında vefat eden Kayasu’nun cenazesi Pazar günü İstanbul’da toprağa verilecek.

SACİT KAYASU KİMDİR?
1958’da Babadağ’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Denizli’de, yüksek öğrenimini İstanbul’da tamamladı. 1975 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitiren Kayasu, 1988 yılına kadar Denizli’de avukatlık yaptı. Avukatlığı bırakan Kayasu, 4 Ağustos 1988’de Cumhuriyet Savcısı oldu. Çamlıhemşin, Oğuzeli, Iğdır, Adıyaman, Ödemiş ve Adana’da görev yaptı.

28 Mart 2000’de, Adana Cumhuriyet Savcısı iken 1980 darbesini gerçekleştiren Kenan Evren hakkında darbe yapmak suçundan iddianame hazırladı. Bunun üzerine önce açığa alındı, 27 şubat 2003’te de meslekten ihraç edildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı