REKLAMI GEÇ

Şehitlerimizi hatırladık!

Şehitlerimizi hatırladık!

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 99. yıldönümü dolayısıyla Asri Mezarlık’taki şehitlikte tören düzenlendi. Birçok gözü yaşlı anne-baba da, hayatların baharında toprağa verdikleri evlatlarının mezarına geldi. Çocukları için dualar ettiler, gözyaşı döktüler.

/ DENİZLİHABER / 18 Mart 2014 Salı, 10:50

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 99. Yıldönümü dolayısıyla Denizli’de de tören düzenlendi. Asri Mezarlık’taki şehitlikte düzenlenen törene Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Vali Abdülkadir Demir Belediye Başkanı Osman Zolan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Memduh Hakbilen ile siyasi partilerin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

ic-1

Vali Abdülkadir Demir, şehitlik defterine duygularını yazarak imzaladı. Daha sonra, konuşmalar yapıldı. Denizli Anadolu Lisesi öğrencileri de 18 Mart ve Çanakkale konulu şiirler okudular.

Daha sonra İl Müftüsü Veysel Çakı’nın şehitler için duasına, törene katılanlar da eşlik etti. Daha sonra şehit mezarları ziyaret edildi. Gözü yaşlı anne-babalar, yine evlatlarının mezarları başındaydı. Herkes onları sadece 18 Mart’larda görüyordu ama bir yıl boyunca kim bilir kaç kez tek başlarına gelip, çocuklarının mezarları başında gözyaşı döküyorlardı.

ic-2

Mezarlara karanfiller bırakıldı, dualar edildi. Herkes anne-babalarının akıllarından ve gönüllerinden bir an bile çıkmayan, bu vatan toprakları için genç yaşında toprak altına girenleri bugün hatırladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı