REKLAMI GEÇ

Sokak sanatı için yeşile boyandı

Sokak sanatı için yeşile boyandı

Sanat Sokak’ta sloganıyla yaptığı ilginç eylemlerle tanınan 26 yaşındaki Jurgen Wilhelm, bu kez bütün vücudunu üzerindeki kıyafetleriyle yeşile boyayarak sokak sanatı yaptı. Minik bir kız çocuğununu ilk kez yeşil bir insan görmesiyle yaşadığı şaşkınlık ise çevredekilerin ilgi odağı oldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Nisan 2015 Pazar, 11:03

Ramazan ÇETİN/ DENİZLİ, (DHA)
Türk asıllı Avusturya vatandaşı Jurgen Wilhelm, yaklaşık bir ay önce Gazi Bulvarı’nda gözlerini atkısıyla kapatıp, sarılma eylemi yapmıştı. Kollarını açıp, ‘Sarılmak bedava’ yazılı kağıt taşıyan Wilhelm, ilgi odağı olmuştu. Wilhelm bu kez de sokak sanatı için vücudunun tamamını kıyafetleriyle birlikte yeşile boyayarak ‘Soğuk Heykel’ eylemi yaptı. Gazi İlkokulu’nun yanındaki alana gelen ve heykel gibi hareketsiz duran Wilhelm, kendisini maket sanan vatandaşların ilgisini çekti. Kaldırımda yeşil bir adam görenler, şaşkınlığını gizleyemedi ve cep telefonlarına sarıldı. Vatandaşlar, yeşil adamla fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi. Çocuklar da yeşil adamın maket mi yoksa gerçek mi olduğunu anlamak için dokundu.

ic-1Sokak sanatı yaptığını söyleyen Jurgen Wilhelm, “Daha önce sarılmak bedava eylemi yapmıştım. İnsanlar bana ilgi gösterdi. Şimdi de sokak sanatı yaparak canlı heykel gibi duruyorum. Başka ülkelerde bunu yapanlar var. Vatandaşlarımız çok güzel tepkiler veriyor, ilgi gösteriyorlar. Eleştiriler de oluyor ancak ben onlara da sayı duyuyorum. Sokak sanatını para için yapmıyorum” dedi.

ic-2

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı