REKLAMI GEÇ

Tapudaki hata zor günler yaşattı

Tapudaki hata zor günler yaşattı

Denizli’de yaşayan ve akciğer yetmezliği nedeniyle tedavi gören 48 yaşındaki Halil İbrahim Yavuz, tapu müdürlüğündeki bir hata yüzünden zor günler geçirdi. Afyonkarahisar’da kendisiyle isim benzerliği olan, ancak ölen bir kişinin tarlası üzerine kaydedilince yeşil kartı iptal edilen ve yüzde 80 engelli olduğu için aldığı özürlü maaşı da kesilen Yavuz, Kaymakam’ın çabalarıyla bu haklarını tekrar elde etti. Yavuz, tapudaki hatanın halen düzeltilmediğini belirterek sorunun çözülmesini istedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Ocak 2016 Çarşamba, 17:35

 

 

Ramazan ÇETİN/DENİZLİ,(DHA)
Maddi durumu kötü olan, bir hayırseverin Denizli’nin Kirişhane Mahallesi’ndeki evinde oturan, evli ve bir çocuk babası Halil İbrahim Yavuz, bir süredir akciğer yetmezliği tedavisi görüyor. Hastalığıyla yaşam mücadelesi veren Yavuz, bir de tapudan kaynaklanan sıkıntılı bir süreç atlattı.

denizli-tapudaki-hata-halil-ibrahim-yavuza-zor-gunler-yasatti-ic-1

Afyonkarahisar’ın Sandıklı İlçesi’nde Tapu Müdürlüğü’nce 1995 yılında ölen bir kişinin tarlası, isim benzerliği olan Yavuz’un üzerine kaydedildi. Ameliyat olmak için hastaneye giden Yavuz, bu sırada yeşil katının iptal edildiğini öğrenince şoke oldu. Daha sonra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na giden Yavuz, hiçbir mal varlığı olmamasına rağmen üzerinde üzerine kayıtlı Çambeli Köyü’ndeki 11 dönümlük tarla yüzünden yeşil kartı ile özürlü maaşını yitirdi. Bir yandan hastalığıyla uğraşırken, diğer yandan Tapu Müdürlüğü’nün yaptığı hatayı düzeltmeye çalışan Yavuz, başarılı olamadı.

NE AMELİYAT OLABİLDİ NE DE 9 AY MAAŞ ALDI
Yapılan hata düzeltilemeyince, Yavuz bu kez de tarlayı satmak istedi, ancak bu kez “ölü göründüğü” için işlem yapılamayacağı söylendi. Tarla yüzünden dokuz ay maaşı alamayan yüzde 80 engelli Yavuz, tedavi de olamadı. Yavuz, Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru’nun çabalarıyla tekrar yeşil kartına ve emekli maaşına kavuştu. Ancak Tapu Müdürlüğü’ndeki hata halen düzeltilemedi.

denizli-tapudaki-hata-halil-ibrahim-yavuza-zor-gunler-yasatti-ic

YETKİLİLERDEN YARDIM İSTEDİ
Tapu Müdürlüğü’nün yaptığı hatadan dolayı mağdur olduğunu söyleyen Yavuz, “Tarla, 1995 yılında ölen Mehmet oğlu Halil İbrahim Yavuz’un, ama isim benzerliğinden dolayı yapılan hatayla benim üzerime yapılmış. Tarla çıkınca yeşil katım iptal edildi, tedavi olamadım, hastalığım da ilerledi. Tapuda tarlanın benim olduğunu söylediler ben de satayım da kurtulayım dedim. O zaman da ölü olduğumu ve satamayacağımı söylediler. Artık bu işten bıktım, yeter. Bir gün bu yüzden toplu para cezası almaktan korkuyorum. Yetkililerden yardım istiyorum. Bu iş bir an önce çözülsün artık” dedi. Yavuz kendi babasının adının ise Kamil olduğunu söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı