REKLAMI GEÇ

Tek göz evde 9 çocukla yaşam mücadelesi

Tek göz evde 9 çocukla yaşam mücadelesi

Pamukkale’de 1’i işitme engelli 9 çocuğuyla tek göz gecekonduda oturan Aynımah Doğan (51), inşaat işçisi eşinin ölümünden sonra ekonomik sıkıntılarının arttığını belirtirken, oturabilecekleri bir ev ve çocuklarına iş sağlanabilmesi için hayırseverlerden ve yetkililerden yardım istedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Ekim 2014 Cumartesi, 15:10

Ramazan ÇETİN/ DENİZLİ, (DHA)
İlçeyle aynı isimdeki Pamukkale Mahallesi’nde inşaat işçisi Hasan Doğan (61), geçen cumartesi günü bekçi olduğu inşaatta sabaha karşı yaralı bulundu. Ambulansla hastaneye kaldırılan Doğan, kurtarılamadı. Düştüğü sanılan Doğan’ın otopsi sonrası defnedildi. Hasan Doğan’ın ölümü sonrası geriye 3’ü okula giden 9 çocuğu ile ev kadını eşi Aynımah Doğan kaldı.

ic-4

İki kızının evli olduğunu onların da güçlükle geçindiğini belirten Aynımah Doğan, birlikte oturduğu 9 çocuğundan ortaokula giden Sevda Doğan (12) ve Berkan Doğan (15) ile lise öğrencisi Tarık Doğan’ı (17) binlir zorlukla okula gönderdiğini söyledi. Yüzde 52 işitme engelli oğlu Tuncay Doğan (34) için 3 ayda bir verilen engelli maaşı ile günü birlik işlere giden diğer çocukları Meryem Doğan (18), Hakan Doğan (21), Rıdvan Doğan (24), Veli Doğan (26) ve Selçuk Doğan’ın (32) ev ekonomisine sağladığı katkı ifade eden Aynımah Doğan, güçlükle yaşadıklarını belirtti.

ic-1

YARDIM İSTEDİ
Pamukkale travertenlerine yakın bir alanda bulunan evlerinin uzun bir süre önce SİT alanı içinde yer aldığı gerekçesiyle yıkıldığını kendilerine gösterilen arsaya yaptıkları tek odalı gecekondunun da park alanı olarak gözüktüğünü ve tapusunun olmadığını anlatan Aynımah Doğan, hayırseverler ve yetkililere seslendi. Bir ev ve çocuklarını düzenli çalışabileceği iş isteyen Aynımah Doğan, “Eşimin ani ölümü hepimizi sarstı. Okula giden çocuklarıma para veremiyorum. Güçlükle yaşıyoruz. Hayırseverlerden ve devletten yardım bekliyoruz” dedi.

Yorumlar

hakan   -  Bağlantı 25 Ekim 2014, 19:42

Eğer bir insan 18 yaşından büyükse eli ekmek tutar ve çocuk değildir bence insanlar zor durumda olabilir fakat sağlığı yerinde olan ergin birey günümüzde işsiz kalmaz her yer eleman arıyor.Aileden 5 kişi çalışsa asgari ücretten 4 bin lira para yapar.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı