REKLAMI GEÇ

Türkiye’yi etkileyen fotoğrafın kahramanı Denizlili

Türkiye’yi etkileyen fotoğrafın kahramanı Denizlili

Berkin Elvan’ın ölümünün ardından İzmir’de çekilen fotoğraf, Türkiye’nin zihinlerine kazındı. O karede yaşlı kadının sarıldığı Emniyet Amiri’nin, bir ay önce vefat eden Denizlili polis babanın, üç polis evladından birisi olduğu öğrenildi.

/ DENİZLİHABER / 13 Mart 2014 Perşembe, 10:51

Evinden ekmek almak üzere çıkan, ancak Gezi Parkı olayları sırasında başına gaz bombası kapsülü isabet etmesi sonucu ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede 269 gün sonra vefat eden Berkin Elvan’ın ardından, Türkiye’nin dört bir yanında olayı protesto eden gösteriler düzenlendi.

Bu gösterilerin adreslerinden birisi de İzmir oldu. Burada yaşlı bir kadının orada bulunan Emniyet Amiri’ne sarıldığı fotoğraf öne çıktı. Elinde ekmek ile protestoya katılan ve  polisin müdahalesi üzerine gözyaşlarına boğulan kadın, orada bulunan Emniyet Amiri İbrahim Ömercioğlu’na sarıldı.

İşte bu fotoğraf tüm gazetelerin sayfalarına girerken, internet sitelerinin de en çok kullandığı görsel olarak dikkati çekti. Milyonların zihnine kazınan bu fotoğrafın polis kahramanı ise, kısa bir süre önce vefat eden Denizlili polis babanın aynı mesleği seçen üç oğlundan birisiydi. İzmir Çevik Kuvvet Şube Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Ömercioğlu’nun kardeşleri Serkan ve Hakan Ömercioğlu da Emniyet Teşkilatı’nda görev yapıyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı