REKLAMI GEÇ

Kangal köpeği Yıldız’dan bir batında 19 yavru

Kangal köpeği Yıldız’dan bir batında 19 yavru

Merkezefendi’nin Servergazi Mahallesi’nde, “Yıldız” isimli kangal köpeği, bir batında 19 yavru dünyaya getirdi. Yıldız’ın, Türkiye’de bir batında en fazla yavrulayan ikinci köpek olduğu belirtildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Mayıs 2015 Cumartesi, 12:17

Servergazi Mahallesi’nde oturan su dağıtım işçisi Mehmet Öz, hayvan sevgisi nedeniyle evinde Sivas’ın dünyaca ünlü köpek ırkı kangaldan beslemeye başladı. “Yıldız” ismini verdiği kangal, bir batında 19 yavru dünyaya getirdi.

Çevresinde kangal cinsi köpeklere olan sevgisiyle tanınan Mehmet Öz, yaklaşık 15 yıldır yetiştiriciliğini yaptığını, sahibi olduğu köpeklerin birçok kez yavruladığını, bunların içinden Yıldız isimli köpeğin bir batında 19 yavru dünyaya getirerek kendisini şaşırttığını söyledi.

ic-2

ÜÇ YAVRU ÖLDÜ
Doğumun dün akşam başladığını ve gece boyunca devam ettiğini anlatan Öz, “Kangallar genelde 7-8 yavru yapar. Bir batında bu kadar yavru dünyaya getiren kangal cinsi bir köpeği ilk defa görüyorum. Araştırdım ve edindiğim bilgiye göre, Kütahya’da bir kangal 20 yavru dünyaya getirmiş. Sahibi olduğum Yıldız isimli kangal bir eksik yavruyla rekora ortak olma şansını kaçırdı. Ancak yavrulardan üçü doğumdan hemen sonra öldü. Şimdi kalan 16 yavruyu nasıl besleyeceğim onu düşünüyorum. Annelerinin sütü yetmeyeceği için mecburen parayla süt alıp bunlara içireceğim” dedi.

ic-1

EVLERDE BESLİYORLAR
Bir batında 19 yavru dünyaya getiren Yıldız dışında İnci, Hadise, Zeyna ve Herkül isimli kangal cinsi köpekleri olduğunu anlatan Yıldız, “bu kadar çok yavruyu ne yapacaksınız?” sorusuna “Meraklısı çok fazla. Çünkü bu ırk sahibine bağlılığıyla biliniyor. Bu nedenle kimi evinin bahçesinde koruma amaçlı besliyor, kimi çoban köpeği olarak yetiştiriyor. Ben de meraklılarına satıyorum” yanıtını verdi.

REKORUN SAHİBİ DENİZLİ’DEN GİTTİ
Bu arada Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde Ercan Temel’in sahibi olduğu kangal cinsi köpeğin bir batında 20 yavru dünyaya getirerek rekorun sahibi olduğu, bu köpeğin de Kütahya’ya Denizli’den götürüldüğü öğrenildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı