REKLAMI GEÇ

1 dolara kimse elini sürmüyor

1 dolara kimse elini sürmüyor

Darbe girişiminin ardından düzenlenen operasyonlarda, 1 doların Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) şifresi olarak kullanıldığının ortaya çıkması üzerine bu paraya el sürülmez oldu. Özellikle düğüncülerin rağbet gösterdiği 1 dolar, son dönemde neredeyse alınıp satılmaz oldu.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 3 Ağustos 2016 Çarşamba, 09:38

FETÖ’nün 15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından, haberleşme ve örgüt üyelerinin birbirlerini tanımasında kullanıldığı iddia edilen 1 dolarların sırrı gözaltına alınan kişilerin verdiği ifadelerle ortaya çıkmaya başladı. 1 dolarların üzerindeki seri numarasının örgüt içinde kimlik numarası olarak geçtiği, doların seri numarası girildiğinde kişinin ad, soyad ve nüfus bilgilerine ulaşıldığı, kayıtlarının da Pensilvanya’da tutulduğu ifade edilirken, bu paraların üzerindeki harf grubunun da görevlendirmeyi sembolize ettiği, F serisinin Fetullah Gülen’e yakın kişilerde bulunduğu belirtiliyor.

ALINIP SATILMAZ OLDU
Darbe girişimi sonrası FETÖ örgütünün şifresi olarak görülen 1 dolarlar, bu nedenle son dönemde neredeyse alınıp satılmaz oldu. Özellikle düğün, nişan gibi törenlerde pistlerde oynayanların üzerine atılan, müzisyen grubuna verilen 1 dolarları almak ya da satmak için döviz bürolarına uğrayan olmuyor.

Döviz ofisleri görevlileri, 1 dolarların daha çok düğüncüler tarafından alındığını, ancak son dönemde böyle bir talebin olmadığını, daha önce alınanların da satış için geri getirilmediğinden ellerinde bulunmadığını, bunda da 1 doların FETÖ içinde şifre olarak kullanıldığı yönündeki haberlerden kaynaklandığını söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı