REKLAMI GEÇ

10 bin lirasını polis kurtardı

10 bin lirasını polis kurtardı

Mersin’den kendisini Başkomiser olarak tanıtarak arayan bir kişinin “İnternet hattın Diyarbakır’da 3 kişi tarafından kullanılıyor” diyen dolandırıcının verdiği hesaba 10 bin lira yatıran vatandaşın parası polisin çabasıyla bloke edilerek kurtarıldı. Parayı çekmeye giden dolandırıcılar Mersin’deki banka şubesinde yakalandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Kasım 2014 Cuma, 14:15

Telefonla dolandırıcılık olaylarına bir yenisi daha eklendi. Kendisini Başkomiser olarak tanıtan dolandırıcı, Denizli’de yaşayan bir vatandaşı arayarak, internet hattının Diyarbakır’da 3 kişi tarafından kullanıldığını söyledi.

Kurban seçtiği kişinin bankada parası olduğunu öğrenen dolandırıcı, telefonla Bayramyeri’ndeki banka şubesine yönlendirdi ve verdiği hesap numarasına 10 bin TL yatırmasını sağladı.

Bayramyeri’ndeki polis güven timleri olayı haber alır almaz harekete geçerek, savcılık kararıyla dolandırıcıların hesaba yatırdığı 10 bin lirayı bloke ettirerek kurtardı.
Denizli Emniyet Müdürlüğü Mersin polisiyle irtibata geçerek olayı bildirdi. Aynı gün Mersin’deki banka şubesine parayı çekmek için gelen 2 kişi kıskıvrak yakalandı.

Operasyonu genişleten Mersin polisi, bu kişilerle işbirliği içinde oldukları belirlenen biri Suriye uyruklu 2 kişiyi daha gözaltına aldı. Adliyeye sevk edilen dolandırıcılık zanlılarından biri tutuklanırken, 3 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı