REKLAMI GEÇ

2 ÇOBAN GÖZALTINDA!

Akdere Köyü’nde 34 öğrencinin içme suyundan zehirlenmesinin altında tarım ilacının yattığının ortaya çıkması, yargıyı harekete geçirdi. Cumhuriyet Başsavcılığı konuyla ilgili soruşturma başlattı. 2 kişi gözaltında. Öte yandan tedavi altındaki çocuklardan ikisi yoğun bakımda.

/ DENİZLİHABER / 9 Ekim 2007 Salı, 00:00

Merkeze bağlı Akdere Köyü İlköğretim Okulu’nda okuyan 34 öğrencinin içme suyundan zehirlenerek hastalanelere kaldırılması ile ilgili soruşturma başlatıldı. İl Sağlık Müdürlüğü suyu inceledi ve içinde tarım ilacının olduğunu tespit etti. Köyün içme suyu deposu yanında da boş ilaç tenekelerinin bulunması, ihtimali kuvvetlendirdi. Cumhuriyet Başsavcılığı çok yönlü soruşturma başlattı. Konuyla ilgili köy sakinlerinin ifadelerine başvuran jandarma ekipleri, R.T. ve M.T. isimli çoban kardeşleri gözaltına aldı. Halen gözaltında bulunan kardeşler şu an için olayın iki zanlısı olarak görülüyor.

Denizli Valiliği bugün yaptığı yazılı açıklamada, zehirlenme olayının arkasında kasıttan daha ziyade ihmalin olabileceği ihtimali üzerinde durulduğunu belirtti. 835 nüfuslu köyde olası bir faciayı, zehrin suya karıştığı ya da karıştırıldığı saatlerde köy halkının genelinin oruç tutması nedeniyle içme suyu kullanmaması önledi.

İlköğretim Okulu öğrencilerinden 34’ü kusma, bulantı, baş ağrısı gibi şikayetler nedeniyle Denizli Devlet Hastanesi ve Servergazi Devlet Hastanesi’ne kaldırılmış, öğrencilerden 4’ü ayakta tedavi gördükten sonra taburcu edilmişti. Kalan 30 öğrencinin 28’i de bugün sabah ve öğleden sonra hastanelerden taburcu edildi. Denizli Devlet Hastanesi Başhekimliği yaptığı yazılı açıklamada, 2 öğrencinin daha ziyade tedbir amacıyla gözetim altında tutulduğunu açıkladı. Yoğun bakımdaki iki öğrencinin sağlık durumları iyiye gidiyor.

< ?XML:NAMESPACE PREFIX = O />

Veliler sanıkları mahkemeye verecek

Geceyi hastanede geçiren onlarca aile, başlarına gelenlerden dolayı huzursuz. Köyün su deposuna bazı kişiler tarafından bilinçli olarak zehir atıldığı görüşündeki öğrenci velileri, sorumluların yargı önünde hesap vermesini istiyor. Öğrenci velileri, ihmali ya da suçlu olduğu tespit edilenler hakkında toplu olarak mahkemeye başvuracaklarını da açıkladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı