REKLAMI GEÇ

2 gazi 1 şehit yakınına Devlet Övünç Madalyası

2 gazi 1 şehit yakınına Devlet Övünç Madalyası

Güneydoğu’da şehit düşen bir emniyet mensubu ile görev sırasında yaralanan iki gaziye Devlet Övünç Madalyası verildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Mart 2016 Cuma, 09:18

Cumhurbaşkanlığınca gönderilen Devlet Övünç madalyalarının gazi ve şehit yakınlarına verilmesi dolayısıyla valilikte bir tören düzenlendi. Törene Vali Şükrü Kocatepe, 11. Komando Tugayı Komutanı Tuğgeneral Kamil Özhan Özbakır, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, İl Jandarma Komutanı Albay Cengiz Yıldız, Devlet Övünç Madalyası verilen şehit yakını, gaziler ve aileleri katıldı. 

denizli-gazi-sehit-yakinlarina-ovunc-madalyasi-3

Vali Şükrü Kocatepe, törende yaptığı konuşmada, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından üstün görev anlayışı içinde feragat, fedakarlık, başarı ve yararlık dolu çalışmalarıyla Türkiye Cumhuriyeti ve Türk Milleti adına haklı gurur kaynağı olmasından dolayı, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Övünç Madalyası tevcih edilen şehidimize ve gazilerimize vatanımıza yaptıkları hizmetlerden ötürü teşekkür ediyoruz. Şehidimize Allah rahmet eylesin, siz gazilerimize de uzun ömürler nasip etsin” dedi.

denizli-gazi-sehit-yakinlarina-ovunc-madalyasi-2

Kocatepe, konuşmasının ardından Diyarbakır Koruma Şube Müdürlüğünde görevliyken 2014 yılında görev esnasında geçirdiği trafik kazasında şehit olan Polis Memuru Sıdkı Kara’nın eşi Emine Kara, 2008 yılında Kuzey Irak’ta operasyon sırasında bölücü terör örgütü mensuplarınca açılan ateş sonucu yaralanan ve tedavisinin ardından Gazi olarak askerliği sona eren Er Ali Karagöz ve Kırıkkale’de esrar satıcılarını yakalamak amacıyla yapılan takip sırasında resmi araç ile geçirdiği trafik kazasında yaralanan ve halen Denizli Emniyet Müdürlüğü’nde idari polis olarak görevine devam eden Mehmet Görgülü’ye Türkiye Cumhuriyeti Devlet Övünç Madalyası verdi.

denizli-gazi-sehit-yakinlarina-ovunc-madalyasi-1

Vali Şükrü Kocatepe ve diğer protokol üyeleri törenin ardından şehit ve gazi aileleri ile bir süre sohbet etti. Kocatepe, Şehit Polis Memuru Sıdkı Kara’nın 19 aylık kızı Zeynep Kara ile Gazi Er Ali Karagöz’ün 5 yaşındaki kızı Ayşe Karagöz’e oyuncak hediye etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı