REKLAMI GEÇ

78 yaşındaki kadın 1 milyon lira kaptırdı

78 yaşındaki kadın 1 milyon lira kaptırdı

İstanbul’da yaşayan Denizlili 78 yaşındaki Nesrin Şohoğlu, telefonla arayıp, kendilerini ‘polis’ olarak tanıtan kişilere 1 milyon lirasını kaptırdı. Arayanların yönlendirilmesi ile Denizli’ye gelip, buradaki 500 bin lira değerindeki evini de satmaya kalkışan yaşlı kadın, bir yakının durumdan şüphelenip polise haber vermesi sonucu ikinci kez dolandırılmaktan son anda kurtuldu. Polis, dolandırıcılardan birini suçüstü yakaladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Temmuz 2016 Cuma, 19:13

Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA)
İstanbul’da yalnız yaşayan akaryakıt istasyonu işletmecisi Nesrin Şohoğlu’nu cep telefonundan geçen ay arayan kişiler, kendilerini ‘polis’ olarak tanıtıp, kimlik bilgileri ve banka hesaplarının terör örgütü tarafından ele geçirildiğini söyledi.

Şohoğlu’nun bankadaki parasının miktarını da öğrenen telefondaki dolandırılar, bankadaki paranın sahteleriyle değiştirildiğni, operasyon kapsamında sahte paraları alıp, kendisine gerçek olanları vereceklerini de söyledi. Buna inanan Şohoğlu, bir ay içinde çeşitli tarihlerde bankadaki 1 milyon lirasını çekip, telefondaki kişinin söylediği yerlere bıraktı.

Telefondaki kişi, Şohoğlu’ndan 500 bin lira değerindeki Denizli’deki evini de satmasını istedi. Acele şekilde evini satmak için uğraşan Şohoğlu’nun sürekli telefonda konuşmasından şüphelenen bir yakını, durumu polise bildirdi.

Dolandırıldığını öğrenen Şohoğlu, polisle işbirliğine gitti. Kendisini telefonla arayan kişiye evini 300 bin liraya sattığını, parayı alabileceklerini söyledi. Telefonda belirledikleri Denizli’deki yere giden Şohoğlu, parayı burada Şanlıurfalı 21 yaşındaki F.A.’ya teslim etti. Şohoğlu’nun, buluşma yerinden ayrılmasının ardından polis F.A.’yı seri numaraları alınmış paralarla suçüstü yakaladı. F.A., polisteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede tutuklandı.

Şohoğlu’nun kaptırdığı toplam 1 milyon lirayı alan diğer dolandırıcıların da yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Yorumlar

İBRAHİM   -  Bağlantı 2 Temmuz 2016, 13:48

YAKALANAN DOLANDIRICI HAK ETTİĞİ CEZAYI ALIR UMARIM.ÖNCELİKLE DOLANDIRDIĞI PARAYI BULDURUP,DİĞERLERİNE ÖRNEK OLACAK BİR CEZA VERECEKSİN Kİ BUNLAR GİBİ UYANIKLAR İNSANLARA BELA OLMASIN.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı