REKLAMI GEÇ

9 ilçede bilirkişi listesi oluşturulacak

9 ilçede bilirkişi listesi oluşturulacak

Denizli Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanlığı, dokuz ilçede görev yapmak üzere bilirkişi listesi oluşturacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Ekim 2014 Salı, 11:50

Ceza mahkemeleri bilirkişi listesi oluşturulacak ilçelerin Acıpayam, Buldan, Çal, Çameli, Çardak, Çivril, Kale, Sarayköy ve Tavas olduğu açıklandı.

Bilirkişi olmak için başvuruda bulunacaklarda; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, bilirkişilik yapacağı alanda en az 3 yıllık deneyimi bulunması, 25 yaşından küçük olmamak, devlete karşı işlenen suçlar ile zimmet irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, yalan tanıklık suçlarından hükümlü bulunmaması, disiplin yönünden meslekten men veya memuriyetten çıkarılmamış olması, komisyonun bağlı olduğu il çevresinde oturması veya mesleki faaliyetini icra etmesi gibi şartlar aranıyor.

Bilirkişilik yapmak amacıyla listeye kaydolmak isteyenlerin, 15-31 Ekim tarihleri arasında Denizli Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanlığına başvuruda bulunması gerekiyor. Başvurular, şahsen veya kayıtlı olunan oda, çalışılan kurum ve kuruluş aracılığıyla yapılabilecek.

Bilirkişi olmak isteyenlerin yapacağı başvurular 28 Kasım’a kadar değerlendirilecek, listeye girenlere 10 Aralık’ta yemin ettirilecek.

UZMANLIK ALANLARI
Dokuz ilçede oluşturulacak bilirkişi listesinde yer alan uzmanlık alanları şöyle:
Trafik ve kaza uzman bilirkişisi, elektronik mühendisi, orman mühendisi, iş sağlığı ve iş güvenliği uzmanı, araç ve gayrimenkul değerlendirme uzmanı, inşaat mühendisi, serbest muhasebeci, hukuk bilirkişisi, tekstil mühendisi, makine mühendisi, jeoloji mühendisi, ziraat mühendisi, fotoğraf bilirkişisi, polis, bilişim suçları bilirkişisi, bilişim teknolojileri bilirkişisi, kameraman bilirkişisi, maden mühendisi, elektrik mühendisi, kadastro mühendisi ve memuru bilirkişisi, yeminli mali müşavir, 6136 SKM suçları uzmanı bilirkişisi, fen bilirkişisi, mimar, harita mühendisi, sosyal hizmet uzmanı, bilgisayar mühendisi, arkeolog, imar bilirkişisi, tütün ve alkol bilirkişisi, eczacı bilirkişi, PDR-pedagog, yapı denetim bilirkişisi, oto tamir ve kaporta bilirkişisi, gıda mühendisi, iş ve sosyal güvenlik hususlarında uzman bilirkişi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı