REKLAMI GEÇ

Adalet Nöbetçisi Denizli’yi unutamıyor

Adalet Nöbetçisi Denizli’yi unutamıyor

Anayasa Mahkemesi (AYM) önünde gerçekleştirdiği “Adalet Nöbetçisi” eylemiyle Türkiye’nin konuştuğu hukukçu olan Avukat Şule Nazlıoğlu Erol, eylemini 12 Mayıs Pazartesi günü sona erdirmeyi düşündüğünü bildirirken, üç yıl kaldığı Denizli’de edindiği dostlarına ve Denizlililere selam gönderdi.

Engin Ünal / DENİZLİHABER / 9 Mayıs 2014 Cuma, 09:59

Denizli Barosu’na 1978 yılında 352 sicil numarasıyla kaydolan Avukat Şule Nazlıoğlu Erol’a eylemini devam ettirdiği Anayasa Mahkemesi önünde telefonla ulaşarak, hem ses getiren “Adalet Nöbeti”ni hem de Denizli ile ilgili anılarını konuştuk.

“Bu eylem nasıl başladı” sorumuza Erol, “Vicdanlar köreldi. Balyoz Davasının üzeri kapatılmak istendiyor. Hem de hükümet kanadından “kumpas kuruldu” açıklamaları gelirken. Diğer yandan yargılama sürecinde hukukun çiğnendiği gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru yaptık, fakat bir cevap alamadık. Müvekkilim Deniz Kurmay Albay Murat Özenalp’in vefatı üzerine bıçak kemiğe dayandı. ‘Adaletsizlik var’ diyerek Adalet Nöbeti’ne başladım” yanıtını verdi.

HAŞİM KILIÇ İLE GÖRÜŞTÜ
Eylemine beklediğinden çok daha fazla destek aldığını vurgulayan Erol, “Siz de klakson seslerini duyuyorsunuzdur. Burası gün boyu böyle. Ortalık yıkılıyor. Anayasa Mahkemesi bu gürültüden çalışamaz hale geldiğinden şikayet ediyor” diyerek, şöyle devam etti:

“Eylemin ses getirmesi üzerine Anayasa Mahkemesi’nden görüşme çağrısı aldık. Başkan Sayın Haşim Kılıç ile görüşmeye gittim. Ummadığım bir şeyle karşılaştım. Beklediğimden ya da tahmin ettiğimden farklı bir insan ile karşılaştım. İnsan haklarına saygının önemini vurguladı. Esprili bir şekilde ‘klakson seslerinden çalışamıyoruz. Çalışmaya fırsat bulursak davalar bitecek’ dedi.”

13 MAYIS’TA NÖBET BİTECEK
Bu görüşmeden sonra Anayasa Mahkemesi’nin vereceği kararı beklemeye başladıklarını ifade eden Erol, her kesimden desteğin verildiği Adalet Nöbeti’ni yavaşlatacaklarını, muhtemelen 13 Mayıs Pazartesi günü de sonlandırmayı planladıklarını söyledi.

DENİZLİ’Yİ UNUTMUYOR
Denizli’yi ve kaldığı üç yıl içinde edindiği dostlukları unutamadığını kaydeden Avukat Şule Nazlıoğlu Erol, “Denizli’nin bende özel bir yeri var. Kısa bir süre de olsa üyesi olduğum Denizli Barosu da Türkiye’de saygın bir yere sahip. Başkan ve tüm meslektaşlarıma, dostlarıma sizlerin aracılığıyla selamlarımı sunuyorum” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı